Facebook-virus herjer

Sosiale nettverk benyttes daglig av mange her til lands, og sammen med populariteten følger også farene med. Får du en epost fra en venn på Facebook, med link til en ”LOL Video”, skal du IKKE åpne denne linken. Da kan du nemlig få viruset Koobface (Kbface.A), som sprer tilsvarende spammail til alle dine Facebook-kontakter.

- Det har i dag brutt ut et virusangrep, som er navnsatt til Kbface.A, som sprer seg hurtig over sosiale nettverk som blant annet Facebook og Twitter, forteller Steinar L. Eriksson i Panda til Teknofil.

Error installing Codec
Om du skulle klikke på denne linken vil følgende melding komme opp: Error installing Codec. Please contact support. Da har du mest sannsynlig fått installert viruset, og dette vil da videresende seg selv til alle de kontaktene du måtte ha på for eksempel Facebook.

- Det stemmer at dette viruset igangsetter en prosess, der den videresender seg selv til andre kontakter på ditt sosiale nettverk, forklarer Eriksson.

Økende problem
Med veksten av sosiale nettverks om blant annet Facebook og Twitter, går cyberkriminelle nye veier for å sikre seg informasjon, som for eksempel kontonummer, kredittkort informasjon og forskjellige passord. Det gjelder å være oppmerksom på dette, og ikke ta all informasjon du får fra de forskjellige sosiale nettverkene for god fisk.

- Dette er jo et økende problem, og vi ser jo at det stadig dukker opp nye virus, som både kan få tak i informasjon på din datamaskin, og også spre seg effektivt videre til andre brukere, sier Eriksson.

Skulle eksempelvis Facebook be deg om å oppdatere drivere eller lignende, bør du ikke gjøre dette. Da er det mest sannsynlig et forsøk på å plante virus hos deg.

Løsning på vei
Det er per skrivende stund ikke noen løsning på problemet, men det forventes å foreligge en løsning som fjerner trusselen innen kort tid.

- Vi regner med å ha en løsning for å fjerne dette viruset fra maskinen din klar innen kort tid, avslutter Eriksson.

Klikk her for informasjon om de siste oppdagede virusene hos Panda.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen