(Bilde: Xiaomi)

MiPad får verdens første Tegra K1-prosessor

Nettopp, MiPad. Fra kjempekonsernet Xiaomi.

Det kinesiske selskapet Xiaomi Corp. prøver helt tydelig å bryne seg på Apple ved å døpe sitt nye 7,9-tommers Android-nettbrett MiPad. Ikke bare er størrelsen identisk med iPad mini; man trenger neppe å være Apple-fanboy for å anta at navnet er valgt for å ligne iPad. 

xiaomi_sjef.

Billig Android-brett

Men verken innmat eller eksteriør er det grunn til å kimse av. Og prisen er et spark i baken til nesten-navnebroren i vest. Den klokker inn på 1499 yuan, rundt 1300 kroner, for 16 GB-versjonen med WiFi, og det er Foxconn Technology Group som skal produsere dem, samme konsern som lager iPad i Kina. Lei Jun, Xiaomis direktør og grunnlegger, er ikke beskjeden når han beskriver nettbrettet som er i salg fra neste måned av: "Vi tror Xiaomi-nettbrettet vil være det beste Android-brettet som er i salg."

Ny Tegra-prosessor

Det er slett ikke sikkert Lei tar munnen for full. Nettbrettet kan skilte med verdens første 2,2 GHz "4+1"-kjerners Nvidia Tegra K1-prosessor, som har en 192-core Kepler GPU. Ellers har MiPad-en 2 GB RAM, kameraer med åtte og fem megapiksler, og internminnet er på 16 og 64 GB. Minnet kan for øvrig økes med inntil 128 GB via microSD. Skjermen fra Sharp har en oppløsning på 2048 x 1536 piksler, og det betyr 324 ppi (iPad mini har 326). Om den får 3G- og/eller 4G-støtte, er foreløpig ikke bekreftet.

Fire år gammelt konsern

Xiaomi ble startet opp for så kort tid som fire år siden, men det er allerede er verdsatt til ti millarder dollar, og har rukket å bli en av Kinas største elektronikkprodusenter. I tillegg til nettbrett, produserer konsernet TV-er, set-top-bokser, rutere og mobiltelefoner.

Les også: Apple, Samsung og ... Xiaomi?!

(Kilder: TechBloomberg.com, PhoneArena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen