Slik kan kryptovalutabetaling se ut i Calibra-appen.
Slik kan kryptovalutabetaling se ut i Calibra-appen. (Foto: Facebook)

Facebook kan over natten få verdens største kryptovalutatjeneste

Skal la deg sende penger via Messenger og WhatsApp.

I forbindelse med avdukingen av Facebooks kommende kryptovaluta Libra, slipper selskapet også nyheten om Calibra – som både blir et eget underselskap og navnet på en «digital lommebok» for Libra.

Per i dag er det planer om at lommeboka skal integreres i Messenger, WhatsApp og komme som en tredje, frittstående Calibra-app. Som med selve valutaen, er målet at alt skal være på plass i løpet av 2020.

Calibra-lommeboka vil da gjøre det mulig å sende Libra direkte mellom nærtil alle personer med en smartmobil. Facebook ser for seg at det skal være enkelt, raskt og rimelig – på linje med å sende en teksmelding.

Med tiden ser Facebook også for seg at løsningen også kan brukes til å betale regninger eller en kopp med kaffe fra kiosken på hjørnet.

Et par milliarder brukere over natten

Som bakgrunn for satsingen peker Facebook selv på at det fremdeles er mange voksne som ikke har en bankkonto – da spesielt i utviklingsland og spesielt blant kvinner.

  Foto: Facebook

Men samtidig er det ikke til å stikke under en stol at Facebook også ønsker å drive butikk.

Så når de først ønsker seg inn i kryptovalutabransjen, vil en slik appintegrasjon kunne være et meget smart trekk – for per i dag er det allerede et par milliarder som bruker Messenger og WhatsApp.

Så dersom Facebook får integrert Calibra-lommeboka i disse appene, kan de så å si over natten ha planetens største kryptovalutatjeneste – med en brukermasse Coinbase og andre store aktører per i dag bare kan drømme om.

Skal bli «sikkert som banken»

Facebook bedyrer at Calibras løsninger vil utvikles med stort fokus på sikkerhet. Det skal tas i bruk lignende metoder som benyttes av dagens banker, både for autentisering av brukere og bakenforliggende automatiske systemer som ser etter tegn på svindel.

Det loves også at Calibra i hovedsak ikke vil dele data, heller ikke med Facebook, slik at kjøp og bruk av Calibra ikke skal resultere i ytterligere spisset reklame på den vanlige Facebook-plattformen.

Ment å brukes av vanlige folk:
Facebook lanserer kryptovalutaen Libra >>>

(Kilde: Facebook | The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen