Mark Zuckerberg og Facebook kan bli en farlig utfordrer til Netflix.
Mark Zuckerberg og Facebook kan bli en farlig utfordrer til Netflix. (Bilde: Montasje: Tek.no/Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Facebook vil bruke milliarder av kroner på å konkurrere med Netflix

Apple er ikke den eneste som nå spytter masse penger inn i egenproduserte serier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nylig meldte vi at Apple angivelig har satt av åtte milliarder kroner for å konkurrere med Netflix om eget innhold, og nå ser det sannelig ut til at Facebook har gjort akkurat det samme. Det melder avisen Wall Street Journal.

Avisen har vært i kontakt med kilder som hevder at Facebook trolig planlegger å bruke opptil én milliard dollar, altså rundt åtte milliarder kroner, på å dyrke frem egne TV-programmer – og det bare i løpet av 2018.

Om dette stemmer ser det altså ut til at Facebook har en skikkelig storsatsing på gang når det gjelder originalt innhold. Med tanke på at Facebook nå har over to milliarder brukere på verdensbasis kan selskapet raskt bli en seriøs konkurrent til Netflix og andre aktører dersom satsingen skulle bli vellykket.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Deyan Georgiev

Skal allerede snakke med Hollywood

Det har allerede kommet frem opplysninger om at Facebook har en Netflix-aktig satsing underveis. I februar i år hevdet kilder at selskapet er i ferd med å utvikle en egen TV-applikasjon til strømmebokser, og at de også er i samtaler med medieselskaper om mulig lisensiering av eksklusivt TV-innhold som skal bli tilgjengelig via denne applikasjonen.

Så sent som i juni i år kom det frem atter nye opplysninger som indikerte at Facebook er i dialog med Hollywood-studioer om produksjon av originale TV-programmer av høy kvalitet, som selskapet skal være villig til å betale opptil 25 millioner kroner per episode for. Facebook bekreftet i denne saken at de jobber med en slik løsning.

– Vi støtter en liten gruppe partnere og innholdsprodusenter som eksperimenterer med den type programmer man kan bygge et samfunn rundt – fra sport til komedie til reality-programmer til spilling. Vi fokuserer på episodiske programmer og forsøker å finne ut hva som fungerer på tvers av ulike temaer, sa Facebook i en uttalelse i forbindelse med saken.

Når det gjelder akkurat hva vi har i vente, og når vi får se det, må vi nok ennå vente på flere offisielle uttalelser og detaljer fra selskapet selv.

Netflix blir stadig bedre på mobil: Disse mobilmodellene støtter nå Netflix-innhold i HDR »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen