– Facebook vil bli en ny Spotify-konkurrent
Teknofil
(Bilde: Montasje: Spotify, Facebook, Teknofil.no)

– Facebook vil bli en ny Spotify-konkurrent

Første ledd i den hemmelige planen er å vise musikkvideoer, skal vi tro ryktene.

Spotify var den første aktøren som virkelig lyktes med streaming av musikk, men nå har det plutselig blitt mange om beinet. Norskfødte TIDAL (tidligere WiMP) er en av dem, mens Apple nylig lanserte sin Apple Music-tjeneste. Ellers finnes det tjenester som Rdio, Deezer og Google Music, samt Groove Music (tidligere Xbox Music).

Nå melder Business Insider at ingen ringere enn Facebook også vil være med på moroa. De siste dagene har det versert rykter om at det snart kommer en ny videostreamingfunksjon. I likhet med YouTube, vil Facebook betale rettighetshavere med penger de får inn fra annonsevisninger på musikkvideoene.

Dette skal imidlertid bare være første ledd i en hemmelig plan om å tilby en fullverdig musikkstreamingtjeneste. Det hevder ikke navngitte kilder til det britiske bransjenettstedet Music Ally

For at de skal kunne utvide tjenesten til å konkurrere med Spotify, er de imidlertid avhengig av at de lykkes med den nært forestående musikkvideosatsingen sin. Det innebærer altså at tjenesten blir lønnsom for både Facebook og rettighetshavere.

Har råd til å kjøpe Spotify ...

Det er ifølge de anonyme kildene til Music Ally ikke bestemt om Facebook vil kjøpe en eksisterende musikkstreamingtjeneste, slik Apple gjorde med Beats, eller om de vil lage en ny tjeneste fra scratch. De tror imidlertid at Facebook i utgangspunktet ønsker å bygge opp en ny tjeneste selv.

Tidligere har imidlertid Facebook brukt store summer på å kjøpe selskaper som What's App, Instagram og Oculus VR. Music Ally påpeker at Spotify for tiden er verdsatt til bare halvparten av det Facebook betalte for WhatsApp, samt at de kunne fått Rdio til en langt hyggeligere pris. Sistnevnte tjeneste har allerede flere innebygde sosiale nettverkstjenester som kunne vært av interesse for Facebook.

Verken Facebook eller noen av de store plateselskapene ønsket å kommentere de anonyme uttalelsene overfor Music Ally.

Streamingtjenestene vil samle familiemedlemmene dine:
TIDAL gjør som Apple Music og Spotify – gir familien din rabatt »

(Kilder: Music Ally via Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen