Facebook tester en ny mørk modus.
Facebook tester en ny mørk modus. (Foto: @wongmjane/Twitter)

Dette er messengers nye design

Snart kan du velge mellom lyst og mørkt tema når du snakker med venner.

Stadig flere tjenester får med seg at vi mennesker ikke slutter å kommuniserer med hverandre så fort sola går ned. Nå melder brukere av Facebooks Messenger-plattform at selskapet tester en såkalt «mørkemodus».

Bedre å bruke for øynene

Den nye modusen har nedtonede farger på tekst og elementer og helt sort bakgrunn. Den kan dermed erstatte dagens blendende hvite design når du fører dagens siste samtaler i mørkere omgivelser.

Som kjent sliter ikke mørke bakgrunner like mye på øynene som hvite bakgrunner når det er lite lys rundt deg. Kraftig hvitt lys kan dessuten gjøre det vanskelig å sovne om du eksponerer deg for det like før leggetid.

Under kan du se en sammenligning av den gamle og nye modusen som tatt av Twitter-brukren Jane Manchun Wong. Hun er én av de få som har fått teste det nye designet og advarer om at det ikke er helt ferdig ennå ettersom det stadig dukker opp enkelte designelementer med hvite bakgrunner.

Slik ser det nye mørke temaet ut side ved side med dagens lyse. Foto: @wongmjane/Twitter

Uviss lansering

Det nye mørke temaet har ikke fått noen lanseringsdato og er foreløpig bare tilgjengelig for utvalgte testbrukere i enkelte land. Det kan dermed drøye en stund før designet blir tilgjengelig for alle messenger-brukere.

At dette faktisk kommer er nok likevel ganske sikkert, med tanke på at både konkurrenten Twitter, samt store aktører som Apple, Microsoft og Google også satser på mørke temaer for sine tjenester og sin programvare. 

Fikk du med deg denne?
Facebook har lansert YouTube-konkurrent i Norge »

(Kilde: Twitter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen