(Bilde: Tek.no)

Facebook skal begynne å autospille alle videoer

Dette er første skritt mot videoreklamer direkte i nyhetsstrømmen.

Snart vil videoer lastet direkte opp til Facebook via mobilappen deres begynne å spilles av direkte i nyhetsstrømmen din. I første hånd vil det bare gjelde mobilappene, akkurat som på for eksempel Vine og Instagram. 

Direkte avspilling, men uten lyd

Vi har visst lenge at Facebook vil servere deg små videosnutter direkte i nyhetsstrømmen, men akkurat når det vil bli lansert har vært uklart. Facebook-sjefen Mark Zuckerberg har allerede utsatt utrullingen to ganger, men med den nye autoavspillingen av videoer ser det ut som lanseringsdatoen nærmer seg med stormskritt.

I den oppdaterte Facebook-appen vil videoer begynne å spilles av direkte i nyhetsstrømmen mens du skroller, dog uten lyd. Trykker du imidlertid på videoen vil den forstørres til fullskjermmodus, hvor du også får høre lyden. Det gjelder også bare videoer som er lastet direkte opp til Facebook, og ikke via tjenester som YouTube.

Viktig inntekt

Etter at Facebook gikk på børs i fjor har de slitt med å tjene penger på mobilplattformen, og denne videoreklame-satsningen vil være en viktig del av satsningen deres. Ifølge Ad Age vil Facebook kunne tjene mellom én og 2,4 millioner dollar hver eneste dag på videoreklamene på mobiltelefoner. Ikke akkurat småpenger.

Facebook-aksjene var ekstremt populære da de gikk på børs: 
Du er verd 660 kroner på Facebook »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen