Facebook-sjefen Mark Zuckerberg.
Facebook-sjefen Mark Zuckerberg. (Bilde: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com)

Facebook-sjefen vil spre billig Internett til Europa

Internet.org-prosjektet skal visstnok ikke bare omfatte fattige land.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Et av de mer ambisiøse prosjektene for tiden er spredning av Internett til de regionene i verden som ennå ikke er tilkoblet, et prosjekt blant andre Facebook har kastet seg på med full tyngde via sitt Internet.org-initiativ. Nå har det imidlertid kommet frem at Facebook ikke bare har tenkt å begrense seg til fattige regioner.

Som blant andre The Telegraph melder avholdt Facebook-sjefen nylig en ny spørsmål-og-svar-seanse på Facebook, hvor folk fritt kan sende inn spørsmål. Én av innsenderne stilte spørsmål om hvorvidt selskapet har tenkt å ekspandere Internet.org-prosjektet til også å omfatte Europa, noe Zuckerberg interessant nok svarte bekreftende på.

Vil jobbe med alle som er interessert

– Ja, vi vil bringe Internet.org til alle mennesker som har behov for Internett-tilkobling. Vi starter med å prioritere de landene som har flest mennesker uten Internett-forbindelser, og ved å samarbeide med interesserte operatører og myndigheter vil vi få alle på nett, skrev Zuckerberg.

Internet.org-prosjektet skal tydeligvis også komme til Europa.
Internet.org-prosjektet skal tydeligvis også komme til Europa. Foto: Skjermdump/Internet.org

Facebook-sjefen kommenterte ikke de europeiske planene i ytterligere detalj, men dette kan altså tyde på at også europeere kan få glede av de billige og lettilgjengelige Internett-tilkoblingene som Internet.org-prosjektet har som mål å spre. På akkurat hvilken måte gjenstår imidlertid å se.

Mark Zuckerberg fikk også andre spørsmål om sitt Internet.org-prosjekt. Et av dem kom fra Virgin-grunnleggeren Richard Branson, som selv jobber med å spre Internett via hundrevis av mikrosatelitter. Branson ville vite hva Facebook-sjefen mener er de største fordelene ved å gjøre hele verden tilkoblet.

Tror VR-fremtiden blir «vill»

– Fordelene er mange; tilgang til utdannelse, helseinformasjon, jobber og så videre. Mange har estimert at vi vil bringe mer enn 100 millioner mennesker ut av fattigdom for hver milliard som får tilgang til Internett, svarte Zuckerberg.

Ikke helt uventet fikk han også spørsmål om hvilke visjoner han har for de etterlengtede VR-brillene Oculus Rift. Ifølge Zuckerberg er selskapets mål med VR-teknologien å gi mennesker muligheten til å oppleve «alt», uten å måtte være fysisk til stede. Han ser også store muligheter innen kommunikasjon, og skrev av VR-fremtiden kommer til å bli «temmelig vill».

Alle svarene til Mark Zuckerberg finner du på Facebook

Facebook jobber også med avansert, kunstig intelligens: Nå har selskapet gjort et stort gjennombrudd på dette feltet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen