Facebook-profilen avslører om du er flink på jobben

Teknofil Facebook-profilen avslører om du er flink på jobben

Facebook-profilen avslører om du er flink på jobben

Det er samsvar mellom hva du publiserer på profilen din og hvor dyktig du er i jobben din, viser ny studie.

En universitetsprofessor og to studenter ved Northern Illinois University i USA gikk gjennom 56 Facebook-profiler til studenter som er i jobb i tillegg til studiene.

De leste statusoppdateringer, kommentarer og sjekket personlig informasjon som utdanning og interesser. Deretter svarte de på spørsmål om hvorvidt de fant personene bak profilene pålitelige og hvor stabile de fremsto som, skriver The Wall Street Journal.

Seks måneder senere ble resultatene sammenlignet med de utvalgte studentenes arbeidsgiveres vurdering av deres arbeidsinnsats.

Les også: Dette blir sensurert på Facebook

De fant en sterk sammenheng mellom hvordan de utfører jobben sin og hvordan de ble oppfattet basert på informasjonen de selv hadde lagt ut på Facebook.

De som reiser mye, har mange venner og viste et bredt interesseområde fikk de høyeste karakterene. Festbildene behøvde ikke nødvendigvis å være noe negativt, men ga i stedet i mange tilfeller sosiale poeng.

Professoren som har ledet arbeidet, Don Kluemper, mener at Facebook-profilen gir et pålitelig vurderingsgrunnlag og kan i så måte være en god kilde for arbeidsgivere som ønsker å kartlegge kandidater til nye stillinger. Professoren konkluderer samtidig at Facebook-profilen gjør det vanskelig å skjule sin personlighet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen