Facebook putter stadig mer funksjonalitet inn i lynmeldingsappen Messenger. Sist ut er Uber.
Facebook putter stadig mer funksjonalitet inn i lynmeldingsappen Messenger. Sist ut er Uber. (Bilde: Facebook/Shutterstock, montasje)

Facebook legger inn Uber-støtte i Messenger

Amerikanske brukere kan bestille transport rett fra lynmeldingsklienten.

I listen over stadig ny funksjonalitet som legges inn i Facebooks tjenesteunivers kommer nå transport. Det gigantiske nettstedet har ifølge Reuters alliert seg med Uber, slik at brukerne skal kunne få tak i en bil rett fra Facebook Messenger.

Bestill og betal i Messenger

En Uber-bil kan bestilles ved å klikke på adresser i chatten.
En Uber-bil kan bestilles ved å klikke på adresser i chatten. Foto: Facebook

Det blir ikke nødvendig å ha Ubers egen app installert. I stedet kan brukere klikke på adresser som kommer som del av meldinger, eller bruke et nytt bil-ikon som blir å finne over tastaturet når man taster meldinger. Appen varsler om at bil har blitt bestilt, og både sporing og betaling av turen skal la seg gjøre uten å forlate Facebooks lynmeldingsapp.

Foreløpig er det bare amerikanske brukere som får tilgang på tjenesten, og den åpner altså med bare Uber som leverandør. Reuters melder at Ubers mest kjente amerikanske konkurrent, Lyft, vil legges til i utvalget transporttjenester fra januar.

Ved hjelp av løsningen ønsker Facebook å gjøre Messenger til et enda mer attraktivt sted å være for sine brukere. Frem til i fjor var lynmeldingsfunksjonaliteten bygget inn i både den vanlige Facebook-appen og Messenger-appen. De to appene levde side om side til Messenger ble gjort obligatorisk for lynmeldinger i fjor.

Pengeoverføringer og GIF-bilder

Tjenesten jobber med å flytte bildesynkronisering ut av Facebook-appen og over i Moments-appen.
Tjenesten jobber med å flytte bildesynkronisering ut av Facebook-appen og over i Moments-appen. Foto: Skjermdump

Siden den gang har selskapet lagt til stort og smått i tjenesten. I mars ble det for eksempel mulig å overføre penger gjennom appen, om enn bare for brukere i utvalgte land. En funksjon også vi nordmenn har fått tilgang til er muligheten til å sende animerte GIF-bilder til kontakter. Denne løsningen ble lagt til i oktober.

Denne uken meldte dessuten Techcrunch.com om at Facebook nå skiller ut fotosynkronisering på telefonen helt fra den vanlige Facebook-appen. Selskapet har en annen app, Moments, som brukes til å skylagre mobilbilder på tjenesten. Fremover vil det være denne som anbefales til brukere der løsningen finnes, og støtte for bildesynkronisering vil etter hvert fjernes fra den vanlige appen. Foreløpig er appen utilgjengelig for norske brukere.

Facebook jobber mye med apper for tiden, men det er ikke alt som går veien. I oktober ble det kjent at Facebook-appen for iOS spiste strøm i et voldsomt tempo »

(Kilder: Reuters.com, Facebook.com, Techcrunch.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen