Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

– Facebook-mobilen kommer

New York Times er sikker i sin sak. Kan bli levert med norsk teknologi.

Med jevne mellomrom dukker det opp rykter om at Facebook holder på å utvikle sin egen mobiltelefon. Nå har noen helt vann på ryktemølla igjen, og denne gangen skal det være pålitelige kilder.

Samtidig ryktes det at Facebook kan være i ferd med å kjøpe opp norske Opera Software.

Ifølge New York Times har ansatte i Facebook og flere ingeniører som har blitt forsøkt rekruttert av Facebook sagt at Facebook håper å lansere sin egen smarttelefon innen neste år. Disse personene har diskutert temaet med New York Times mot løfte om anonymitet, av frykt for å miste jobben eller komme på kant med Facebook.

Facebook har allerede ansatt seks program- og maskinvareingeniører som har vært tidligere ansatt i Apple, og som skal ha jobbet med utviklingen av iPhone. En av de nyansatte skal også ha jobbet med utviklingen av iPad.

Tredje forsøk

En av personene New York Times snakket med hevder dette er Facebooks tredje forsøk på å bygge en smarttelefon. Techcrunch skrev allerede i 2010 om Facebooks planer om å lage en smarttelefon, men prosjektet ble lagt på is. Nettstedet AllThingsD skrev i fjor om et samarbeid mellom HTC og Facebook med kodenavn "Buffy", et prosjekt som ifølge nettstedet fortsatt skal leve i beste velgående.

– Mark er bekymret for at om han ikke lager en mobiltelefon i nær fremtid, så vil Facebook kun bli en app på andre mobile plattformer, sier en Facebook-ansatt til New York Times.

Kan komme til å kjøpe Opera?

Fredag ettermiddag meldte nettstedet Pocket-lint at Facebook vurderer å kjøpe den norske nettleserprodusenten Opera Software. Opera har hatt suksess med nettlesere på mobiltelefoner, og har også en annonseplattform for mobile enheter – samtidig som Facebook til tross for stor trafikk fra mobiltelefoner ikke har klart å tjene særlig med penger på denne plattformen.

– Opera kan konvertere den mobile trafikken til omsetning. Det er nettopp det de allerede gjør med sine mange avtaler med mobiloperatører rundt om i verden, sier teleanalytiker John Strand.

Kanskje vi får se en Facebook-mobil med Opera som standard nettleser? Hva tror du? Bruk kommentarfeltet eller diskuter i forumet.

Les også om Facebooks nye fotoapp.

(Kilde: New York Times og Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen