«Facebook-mobil kommer neste år
Teknofil

«Facebook-mobil kommer neste år

HTC-telefon lanseres med eget «Facebook-OS».

Ryktene om en Facebook-mobil dukker opp med jevne mellomrom, senest i slutten av mai da New York Times hevdet å sitte på sikker informasjon fra ansatte i Facebook om at en telefon skulle være under utvikling.

Nå kan Bloomberg fortelle at Facebook samarbeider med HTC om å utvikle en Facebook-mobil som skal lanseres en gang i midten av 2013. Opplysningene skal de ha fått fra kilder som har kjennskap til planene.

HTC og Facebook hadde ifølge Bloomberg egentlig planer om å lansere Facebook-mobilen allerede ved slutten av dette året, men bestemte seg for å skyve på lanseringen for å gi HTC mer tid til å jobbe med andre produkter.

Får Facebook-operativsystem

Facebook-mobilen skal benytte et operativsystem utviklet av Facebook, men ifølge kildene vil det være basert på Android. På den måten vil Facebook antagelig prøve å gjøre Facebook-opplevelsen enda tettere integrert med operativsystemet på telefonen. Hvor store endringene vil være i forhold til standard Android, sier ikke Bloomberg noe om.

HTC ChaCha var utstyrt med en egen Facebook-knapp.
HTC ChaCha var utstyrt med en egen Facebook-knapp.Foto: HTC

Mer enn halvparten av Facebooks 900 millioner brukere benytter nå Facebook via mobile enheter. Facebook har imidlertid ikke klart å tjene særlig med penger på mobile plattformer. Dette er noe av årsaken til at Facebooks aksjekurs har falt med 23 prosent siden selskapet gikk på børs den 17. mai.

Analytiker Victor Anthony ved Topeka Capital Markets sier til Bloomberg at Facebook ikke har klart å kapitalisere på mobile plattformer, og tror en mobiltelefon hvor Facebook-opplevelsen er tettere integrert vil kunne gjøre det enklere for Facebook å tjene penger gjennom annonser.

Verken Facebook eller HTC har ønsket å kommentere påstandene fra Bloomberg.

HTC og Facebook har imidlertid samarbeidet tidligere, og HTC lanserte i fjor Android-mobilen HTC ChaCha, utstyrt med en egen Facebook-knapp for deling av bilder og meldinger.

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen