Facebook lar deg finne nye venner i nabolaget

Teknofil Facebook lar deg finne nye venner i nabolaget

(Bilde: Istockphoto)

Facebook lar deg finne nye venner i nabolaget

Ny funksjon bruker GPS for å se hvem som er i nærheten.

I det stille har Facebook rullet ut en ny funksjon for å finne nye venner. Den nye tjenesten er integrert i mobilversjonene av det sosiale nettverket, såvel som i vanlig skrivebordsutgave.

Tjenesten var først kjent som «Friendshake», men heter nå bare «Find friends nearby», eller «Finn venner i nærheten» på norsk.

Bruker GPS

Slik ser det ut når vi prøver.
Slik ser det ut når vi prøver.Foto: Teknofil.no

Den nye funksjonen gjør som navnet antyder: Den lar deg finne folk (potensielle venner) som befinner seg i nærheten av deg geografisk.

Dette fungerer ved hjelp av Internett og GPS. Du må må være logget inn på Facebook og ha skrudd på GPS på telefonen, slik at Facebook kan finne ut hvor du er. Vi forsøkte å teste ut tjenesten selv utendørs (ellers fungerer ikke GPS-en), men et ustabilt 3G-nett gjorde oppgaven umulig.

Under optimale forhold skal det imidlertid være slik at brukere som har skrudd på GPS og har kommet seg inn på funksjonen (se hvordan nedenfor), samt har et fungerende Internett, kan søke og finne andre som har gjort akkurat det samme i nærheten.

Privatliv og misbruk

For Facebook er tanken bak funksjonaliteten at du lett skal kunne koble deg opp mot folk du nettopp har kommet i kontakt med på en konsert, et arrangement eller på en bar, men uten at dere skal være nødt til å stave navnene deres for hverandre.

Spørsmålet om privatliv og misbruk dukker opp i samband med en funksjon som dette. Plageånder eller personer som forfølger andre kan for eksempel utnytte et slikt system for å få fatt i informasjon som navn og så videre.

Tjenesten er fremdeles på et tidlig stadium, og det kan hende at vi vil se flere kontroller og personverninnstillinger på plass før den blir mer utbredt. I tillegg må du selv aktivere tjenesten (altså å gå aktivt inn på den) for å kunne bli synlig.

Du kan teste ut det som tidligere het «Friendshake» ved å gå inn på fb.com/ffn, eller det følgende via Facebook-applikasjonen på smarttelefonen: Meny > Applikasjoner > Finn venner > Andre verktøy > Finn venner i nærheten.

Oppdatering: Ifølge nettmagasinet Wired har Facebook trukket tjenesten tilbake. En talsperson forteller at dette ikke var en formell utgivelse, og at det bare var noe som ble testet ut av ansatte.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Det gjenstår derfor å se om «Friendshake» dukker opp igjen i en mer ferdig versjon i fremtiden.

(Kilde: TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen