– Facebook lanserer nyhetsleser på torsdag
Teknofil
(Bilde: Facebook)

– Facebook lanserer nyhetsleser på torsdag

Flere medier tror det sosiale nettverket har planer om en Google Reader-avløser.

Den 1. juli kverker Google sin nyhetsleser Reader. Markedet for RSS-lesere opplever dermed et aldri så lite vakuum, og det er dette mange utenlandske nettsteder tror er anledningen for Facebooks annonserte pressekonferanse 20. juni.

«Et lite team har jobbet med en stor idé. Møt oss til en kopp kaffe og lær om det nye produktet», skrev Facebook i en pressemelding til amerikanske teknonettsteder. Nøyaktig hva det sosiale nettverket skal vise fram er foreløpig ukjent, men flere medier tror altså at det dreier seg om en Google Reader-arvtaker.

Omstiller seg stadig

I flere år har dedikerte RSS-lesere blitt brukt til å samle inn nyheter fra ulike kilder automatisk for brukeren, men sosiale medier som Facebook og Twitter har tatt beslag på stadig større deler av denne informasjonsdelende kaken.

At Facebook omstiller seg for å ta opp konkurransen med rivalene, så vi nylig da tjenesten åpnet for hashtags, et verktøy som tradisjonelt har vært dominerende på Twitter. Nå kan altså RSS stå for tur.

Kaffesøl

Det amerikanske nettstedet TechCrunch tror at Facebook nå vil kombinere en RSS-leser med de sosiale funksjonene på nettsiden, som for eksempel kan gjøre det mulig å se hvilke saker som er mest populære blant dine venner og kontakter.

Hva Facebook vil vise fram er ennå for tidlig å si, men indisiene peker altså på en eller annen form for nyhetsleser. TechCrunch har videre funnet henvisninger til «rssfeeds» i Facebook-kildekoden, og presseinvitasjonen kom via fysisk post – markert med kaffesøl. Kaffekoppmerkene skal visstnok symbolisere nyhetene fra morgenavisen, som man gjerne drakk morgenkaffen til i gamle dager.

Facebook presenterer det nye produktet på torsdag 20. juni.

Snart får du nyhetene rett på øyet:
Google Glass får RSS-leser »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen