Livestrømming i Facebook kommer nå til Android.
Livestrømming i Facebook kommer nå til Android. (Bilde: Facebook)

Slik er Facebooks livestrømming på Android

Ikke lenger forbeholdt Apple-brukere.

Facebook lanserte livestrømming fra mobilen først i fjor sommer, men da kun forbeholdt verifiserte Facebook-sider. Siden har funksjonen fått en bredere lansering, og i en fersk pressemelding kunngjør Facebook at livestrømming nå er på vei til Android.

Funksjonen skal for ordens skyld rulles ut i USA i første omgang, men flere land skal følge etter i tiden fremover, uten bestemte datoer. Akkurat når den blir tilgjengelig i Norge er ikke kjent.

Egen knapp i nyhetsstrømmen

For å bruke live-strømming i Facebook trykker man først på «What's on Your Mind»-knappen øverst i nyhetsstrømmen i mobilappen, og deretter velger man «live video»-knappen, som vil dukke opp når funksjonen er på plass.

Funksjonen finnes også på iOS-plattformen.
Funksjonen finnes også på iOS-plattformen. Foto: Facebook

Man kan skrive en kort beskrivelse av videoen og velge publikum før man starter sendingen, og underveis kan man følge med på hvem som ser på videoen og svare på kommentarer fra seerne. Når sendingen er over vil videoen automatisk lagres på tidslinjen som andre videoer.

Populær funksjon

Ifølge Facebook har livestrømming blitt en populær funksjon, og selskapet påstår at brukere i gjennomsnitt ser på live-videoer tre ganger lenger enn på andre videoer. Over 50 prosent av dem som ser live-videoer bruker visstnok Android, som er grunnen til at det nå blir mulig å også dele videoer på plattformen.

For øvrig meldte Facebook i slutten av januar i år at de var i ferd med å gi livestrømming en bredere lansering på iOS. Også på den plattformen skal funksjonen først lanseres i USA, men er på vei ut til flere land i skrivende stund.

Facebook fikk nylig en annen stor oppdatering: Nå kan du gi langt flere reaksjoner enn bare «like» på innleggene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen