Slik ser Facebooks nye markedsplass ut på PC.
Slik ser Facebooks nye markedsplass ut på PC. (Bilde: Skjermdump)

Facebook lanserer Finn.no-konkurrent i Norge

Endelig blir det enklere å kjøpe og selge varer via Facebook også her til lands.

I fjor lanserte Facebook en ny tjeneste kalt Marketplace, en slags Finn.no-lignende tjeneste som skal legge bedre til rette for kjøp og salg via Facebook. Utrullingen har skjedd litt gradvis, og nå kan selskapet endelig kunngjøre at Marketplace lanseres i et knippe nye land – deriblant Norge.

Den nye Marketplace-funksjonen vil dukke opp som et handle-ikon i Facebook-appen som er plassert nederst i iOS-versjonen og øverst i Android-versjonen. På PC-versjonen av Facebook finner man funksjonen som et eget ikon på venstre side i «utforsk»-menyen, eller ved å gå til facebook.com/marketplace/ (i skrivende stund er det fortsatt ikke aktivert i Norge). 

Enkel i bruk

Slik ser tjenesten ut på mobil..
Slik ser tjenesten ut på mobil.. Foto: Facebook

Ved å trykke seg inn på markedsplassen får man automatisk opp bilder av gjenstander som er til salgs i nærheten av der du bor, så tjenesten har altså i utgangspunktet et lokalt fokus. Når man klikker på bildene får man opp mer informasjon om gjenstanden og selgeren.

Du kan bruke en søkefunksjon til å lete etter spesifikke gjenstander, eller søke via bestemte kategorier som for eksempel elektronikk, husholdningsredskaper, klær, kjøretøy med mer. Du kan også justere regionen du leter i og veksle mellom ulike byer.

Når du har funnet noe du liker kan du sende en melding direkte til selgeren, og derfra kan man utveksle videre informasjon om levering og betaling. Det skal også være enkelt å selge gjenstander, noe som kun krever at du legger inn et bilde, produktnavn/beskrivelse, pris og region.

Tjenesten skal rulles ut i de nye landene i løpet av de kommende ukene, og det er uvisst akkurat når den er fullstendig på plass for nordmenn. Mer informasjon om Marketplace-tjenesten kan du finne hos Facebook.

Facebook har nå også fått en YouTube-konkurrent »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen