Facebook har nå lansert en testversjon av sin nye assistenttjeneste «M».
Facebook har nå lansert en testversjon av sin nye assistenttjeneste «M». (Bilde: Apostrophe/Shutterstock.com, Facebook)

Facebooks Siri- og Cortana-konkurrent er lansert

Skal fungere som en «ekte» assient.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I juli kunne vi melde at Facebook jobbet med en konkurrent til stemmeassistentene Cortana og Siri. Som nettstedet Wired skriver har selskapet i et Facebook-innlegg kunngjort at stemmeassisten er blitt lansert, om enn bare for en liten gruppe mennesker i første omgang.

Facebooks nye tjeneste, som i utgangspunktet er laget for mobiltelefoner, har fått det enkle navnet «M» og skal nylig ha blitt tilgjengelig for en gruppe på noen hundre testpersoner i Silicon Valley-området i California.

Bruker levende mennesker

Med «M» har Facebook gått i en annen retning enn Cortana og Siri, først og fremst på den måten at tjenesten benytter seg av levende mennesker, i tillegg til at den baserer seg på kunstig intelligens.

På denne måten er meningen å lage en assistenttjeneste som er så avanserte og fleksibel at man kan bruke den alt mulig, inkludert kompliserte oppgaver som for eksempel å planlegge ferier eller middagsselskaper.

Tjenesten er integrert i Messenger-applikasjonen og brukes ved at man simpelthen sender meldinger til tjenesten fra Messenger. Disse meldingene kan bestå av naturlig språk som analyseres og tolkes av M-programvaren. Deretter kommer det bekreftelser og nye oppfølgingsspørsmål underveis, etter hvert som oppgavene fullføres.

Skal investere stort i tjenesten

Brukeren vil i utgangspunktet ikke vite om det er en person eller programvare som utfører de ulike oppgavene. Løsningen innebærer altså at det vil måtte ansettes et høyt antall personer som jobber spesifikt med denne oppgaven.

Facebook har ikke røpet hvor mange personer som jobber som M-medarbeidere for øyeblikket, men ambisjonen er visstnok å ansatte et stort antall mennesker, som altså betyr at selskapet planlegger store investeringer i den nye assistent-løsningen.

Etter hvert er poenget også å «trene» opp M-teknologien til å kunne utføre mange av de oppgavene som i dag kun kan utføres av mennesker, for å redusere behovet for menneskelige ressurser. Når vi eventuelt får se en bred lansering av den nye stemmeassistenten er uvisst. 

I mellomtiden inntar Microsofts stemmeassistent nye territorier: Cortana lanseres nå til iOS og Android »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen