(Bilde: Skjermdump fra Facebook/Youtube.)

Facebook lanserer automatisk avspilling av reklamevideoer

Risikerer brukernes vrede.

Nå er den endelig her: funksjonen som gjør at reklamevideoer vil spilles av automatisk i Facebook. Vel, "endelig" for noen iallefall.

Det har lenge vært kjent at Facebook har jobbet med denne nye måten å presentere annonse på, og det har versert mange meninger omkring dette. Noen har uttrykt stor misnøye med den nye ordningen, ettersom den oppfattes som påtrengende.

Det vil ikke nødvendigvis bli like påtrengende som en del hadde fryktet, heldigvis. For det første vil ikke videoene automatisk få skjermen din til å gå inn i videoavspillingsmodus. For det andre vil lyden være av som standardinnstilling. Videoen vil bare spille som et slags "levende bilde" i feed-en din, og vil først aktiveres dersom du faktisk trykker på den. Facebook demonstrerer dette i en ny video.

Ingen unødvendige datakostnader

Nå tenker du kanskje at disse videoreklamene vil gi deg skyhøye datakostnader om du er nødt til å bla gjennom 20 slike videoer for å få din daglige dose oppdateringer og se tante Solveigs nye katt. Men det er ikke tilfelle. Facebook har nemlig sørget for at alle videoene i veien for tantes katt vil forhåndslastes hver gang du er tilkoblet et WiFi-hotspot.

Dermed kan det hende de rundt 1 milliard brukerne av det sosiale nettverket aksepterer dette i ro og mak. Det vil reaksjonene snart vise.

Apropos videoer:
Sjekk ut videoen som ble så pinlig for Microsoft at de måtte trekke den! »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen