Facebook-konti "avslørt"

Sikkerhetskonsulenten Ron Bowles har ifølge BBC lagt ut personlig informasjon om 100 millioner Facebook-brukere. Konsulenten skal ha brukt egen programkode til å skanne profilene, og lagt informasjon i en liste på én fil, og så lagt ut denne filen for fri nedlasting på nettet. Hensikten med stuntet skal ha vært å rette søkelyset på personvernet på Facebook.

Listen skal inneholder informasjon som navn og identifiseringskode til Facebook-brukerne, men informasjon som e-postadresser, telefonnummer og fysisk adresse skal ikke være inkludert.

Facebook sier i en uttalelse om denne hendelsen at den aktuelle informasjonen ligger allerede åpen på nettstedet. Brukerne kan selv velge å vise informasjonen, eventuelt skjule den.

Facebook har i det siste foretatt en rekke endringer i innstillingsmuligheter på nettstedet, men kritikerne mener personvernet fortsatt ikke er ivaretatt på Facebook. De fleste Facebook-brukere bryr seg ikke om å endre innstillinger, og er derfor ikke klar over hva som er synlig og ikke synlig. Kritikerne mener altså at det er standardinnstillingene som bør endres.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen