Facebooks toppsjef, Mark Zuckerberg, har all grunn til å smile. Facebook går så det suser. (Bilde: Kobby Dagan / Shutterstock)

Facebook kan ha knekt koden – massiv vekst

Har presentert resultatene fra forrige kvartal.

Natt til i dag presenterte Facebook resultatene for årets andre kvartal, og tallene er svært hyggelig lesing for det sosiale nettstedet.

Toppsjefen og grunnlegger Mark Zuckerberg kunne vise til massiv vekst på de fleste fronter, og viktigst av alt på inntjeningen fra mobilbrukerne – en nøtt selskapet har brukt det siste året på å knekke.

Solid vekst på alle kanter

I kvartalet omsatte Facebook for 1,8 milliarder dollar, eller over 10 milliarder norske kroner, en solid vekst opp fra fjorårets 1,18 milliarder kroner. Den økte inntekten har samtidig snudd fjorårets tap på 157 millioner dollar, til et overskudd på 333 millioner dollar.

Samtidig vokser brukermassen stabilt. 1,15 milliarder mennesker er aktive på nettstedet hver eneste måned, en vekst på 21 prosent mot samme tid i fjor. Daglige aktive brukere har vokst med 27 prosent, til 699 millioner.

Det er imidlertid på den mobile fronten at Facebook virkelig har gjort storstøtet. Her har brukermassen voks med hele 51 prosent, til 819 millioner aktive brukere hver måned. Viktigst av alt utgjør nå den mobile plattformen hele 41 prosent av reklameinntektene til selskapet, noe som utgjør rundt 650 millioner dollar.

Knuste analytikerne

Det knuser alt av hva analytikerne hadde trodd. Cnet skriver at de fleste bare hadde troen på at mobilandelen skulle ligge rundt 30 prosent. Samtidig hadde Wall Street håpet at Facebook bare skulle tjene 1,6 milliarder dollar, noe som er 200 millioner dollar under hva Facebook faktisk leverte.

At selskapet overleverte sendte aksjekursen rett opp, og den skal ha steget med så mye som 20 prosent i etterhandelen på NASDAQ. Det tok aksjeverdien til over 30 dollar stykket, noe som er en av de høyeste verdiene de har hatt siden selskapet gikk på børs. Startprisen lå den gangen på 38 dollar, men på bare uker så Facebook at aksjene raste i verdi – helt ned til 17 dollar. 

Facebook har nettopp endret designen radikalt:
Se hvordan nye Facebook blir på alle plattformer »

(Kilde: Facebook)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen