Facebook-kameraer fra Panasonic

Facebook-kameraer fra Panasonic

Disse kompaktkameraene er skapt for å dele bilder.

I forbindelse med årets store fotomesse i Las Vegas har Panasonic sluppet en rekke nye kompaktkameraer. Først ut er FS-serien, som har tre nye modeller i nybegynnerklassen.

Panasonic DMC-FS28 er det enkleste kameraet av de nye modellene. Dette kameraet har en 14,1 megapikslers CCD-bildebrikke og et objektiv med fire ganger zoom. Dette tilsvarer 28mm til 112mm tilsvarende 35mm, og er en helt grei zoom i denne klassen. Lysstyrken strekker seg fra F3.1 på vidvinkel til F6.5 på full tele, og kameraet kan filme i HD med 720p.

Objektivet er utstyrt med en optisk bildestabilisator for å gjøre det lettere å ta skarpe bilder, og LCD-skjermen måler 6,8 cm (2,7 tommer). Skjermens oppløsning er på 230 000 punkter, noe som ligger en del under det som er bransjestandarden i dag. Med kameraet følger det med et program som heter LUMIX Image Uploader, som lar brukeren laste opp bildene sine på sider som Facebook og Youtube. Dette er et kamera som passer best for de yngre fotografene, som kansje er på jakt etter sitt første kamera.

Les også: TEST: Panasonic FZ150

Panasonic DMC-FS28.
Panasonic DMC-FS28.

Panasonic DMC-FS28 kommer i fargene rosa, sølv og svart. Lanseringsdato og pris er foreløpig ikke kjent, men vi vil legge kameraet inn i prisguiden så snart vi får denne informasjonen.

Neste kamera ut er Panasonic DMC-FS40. Denne modellen har også en 14,1 megapikslers bildebrikke, men 5 ganger zoom. Zoomen strekker seg fra 24mm på vidvinkel til 120mm på vidvinkel tilsvarende 35mm, men objektivet er av det litt mer lyssterke slaget. FS40 kan skilte med største blender F2.5, og dette er også største blender gjennom hele brennviddeområdet.

Les også: Ny kameraserier fra Panasonic

Også dette kameraet kan filme i HD, men også her er oppløsningen begrenset til 720p. Optisk bildestabilisator er også plass, samt en rekke funksjoner som panorama, miniatyreffekt og skjønnhetsfiltre. Også FS40 har 6,8 cm (2,7 tommer) LCD-skjerm, men det er ikke oppgitt i pressemeldingen hva slags oppløsning denne har. LUMIX Image Uploader følger med denne modellen, slik at man kan dele bildene og videoene sine på Facebook og Youtube.

Panasonic DMC-FS40.
Panasonic DMC-FS40.

Panasonic DMC-FS40 blir levert i fargene blå, sort, rosa og sølv, men foreløpig pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Les også: TEST: Panasonic TZ20

Det siste kameraet som har blitt lansert i FS-serien er Panasonic DMC-FS45. Denne modellen er storebror til FS40, og er i bunn og grunn det samme kameraet. Det er imidlertid enkelte ting som skiller de to fra hverandre.

FS45 har en 16,1 megapiklser bildebrikke, men den samme zoomen og lysstyrken som sin lillebror. Også FS45 har filmfunksjon i HD i 720p, som de to andre modellene som har blitt lansert. Forskjellen er at FS45 kan zoome under filmopptak, noe de to andre modellene ikke kan. I tillegg har kameraet en følgefokusfunksjon: en funksjon som følger motivet om det er i bevegelse.

En annen litt interessant ting med dette kameraet er muligheten til å lade via USB-kontakten. På denne måten holder det å bare ha med seg en kabel, som kameraet både kan lade med og overføre bilder med. FS45 har også en 7,6 cm stor LCD-skjerm (3 tommer) som er litt større enn de to andre modellene. Panasonic har ikke opplyst om oppløsningen på denne, men vi regner med at den ikke er langt unna de andre to skjermene.

Panasonic DMC-FS45.
Panasonic DMC-FS45.

Panasonic DMC-FS45 kommer også i litt flere farger; sort, champagnefarget, rød, sølv og fiolett. Pris og tilgjenglig er foreløpig ikke kjent, men vi regner med at kameraet vil bli tilgjenglig på det norske markedet i løpet av nærmeste fremtid.

Les også: Ny firmware fra Panasonic

Kilde: pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen