Vi aner ikke hvordan sympatiknappen vil se ut, men kanskje noe slik?
Teknofil
Vi aner ikke hvordan sympatiknappen vil se ut, men kanskje noe slik? (Bilde: Illustrasjonsbilde: Facebook/Teknofil)

Facebook jobber med en ny knapp

For de gangene du faktisk ikke liker det noen skriver.

Facebook jobber med en helt ny knapp som til tider skal kunne erstatte "liker"-knappen. Knappen vil imidlertid ikke hete «dislike» eller «liker ikke», men heller noe sånt som «sympatiser»-knapp. 

Vil fokusere på positiv tilbakemelding

Ifølge en programvareutvikler hos Facebook, Bob Baldwin, handler Facebook om positiv kommunikasjon. Etter at de innførte «liker»-knappen i 2009 har du kunnet trykker «liker» under bilder, statuser og hendelser, og vise at du liker det som har skjedd. Men, det er ikke alltid at en liker-knapp er like passende, som da noen har slått opp med kjæresten, krasjet bilen sin eller klager over den dårlige sjefen sin. 

Det er på grunn av tilfeller som dette at Facebook jobber med en knapp du kan trykke på for å vise sympati, i stedet for glede. 

Dukker ikke alltid opp

Ifølge et intervju av Baldwin gjort av The Telegraph, vil du ikke alltid ha tilgang til sympati-knappen. Den vil kun dukke opp hvis den som har skrevet statusen har merket statusen med en spesifikk følelse.

Følselse-funksjon ble implementert tidligere i år, og lar deg for eksempel skrive: "Det går ikke så bra i dag", og merke statusen med "føler seg trist". I den kommende versjonen av Facebook vil «liker»-knappen i slike tilfeller forvandles til en sympati-knapp, så folk kan synes synd på deg. 

Det kan bli mange sympatistatuser fremover:
Facebook kan gjøre deg deprimert »

(Kilde: The Telegraph via Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen