Nå innkasserer Facebook 400 millioner kroner i uka
(Bilde: Facebook/Shutterstock.com)

Nå innkasserer Facebook 400 millioner kroner i uka

Det renner inn med både penger og brukere i det sosiale nettverket.

Rett etter at både Intel og AMD, Google, Netflix og Apple la frem sine ferskeste kvartalsresultater, som for øvrig ga god grunn til å sprette sjampanjen for alle sammen, har turen nå kommet til selveste giganten innen sosial medier.

Facebook presenterte nettopp tallene for andre kvartal, og sannelig ser det ut til at også Mark Zuckerberg kan gi seg selv et stolt klapp på skulderen.

Kraftig vekst i brukere og overskudd

For de tre månedene som endte 30. juni hadde Facebook en total omsetning på 2,9 milliarder dollar, noe som er en økning på markante 61 prosent i forhold til andre kvartal i fjor.

Mobilbrukerne blir stadig viktigere for Facebook.
Mobilbrukerne blir stadig viktigere for Facebook.Foto: Twin Design/Shutterstock.com

Samtidig hadde selskapet en nærmest eksplosiv vekst i overskuddet. Nettoinntekten for kvartalet lå på 791 millioner dollar, mot 333 millioner dollar for samme periode i 2013. Det tilsvarer en økning på respektable 138 prosent.

Det at pengene ruller inn henger selvsagt nært sammen med en kraftig økning i antall brukere, som igjen øker annonseinntektene. Ifølge Facebook var det totalt 1,32 milliarder månedlige brukere av tjenesten i andre kvartal, en oppgang på 14 prosent fra fjoråret.

Tjener mest på mobilannonser

En trend som kanskje ikke er direkte sjokkerende når det gjelder Facebook er at tjenesten får stadig flere mobile brukere, noe kvartalstallene også demonstrerer med all tydelighet. På månedlig basis bruker 1,07 milliarder mennesker tjenesten på mobile enheter, som er en økning på hele 30 prosent i forhold til andre kvartal i fjor.

Dette medfører også at en stadig større andel av selskapets totale annonseinntekter kommer fra mobilannonser, nærmere bestemt 62 prosent i denne perioden. Til sammenligning lå andelen på kun 41 prosent i 2013.

Lurer du på hvordan Facebook tjener pengene sine?
Slik håver de inn på å vite «alt» (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen