1 milliard mennesker brukte Facebook på mandag
Teknofil
(Bilde: Facebook)

1 milliard mennesker brukte Facebook på mandag

Nesten 1 av 7 mennesker på kloden var logget på samme dag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke sant at alle er på Facebook. Men mandag ble tjenesten brukt av over én milliard mennesker, sier Facebook-sjefen Mark Zuckerberg i en post på nettopp Facebook.

Det betyr at nesten én av syv jordboere brukte tjenesten, hvis tallene til Zuckerberg stemmer.

Det enorme sosiale nettverket har opplevd ganske lite vekst i det amerikanske markedet i det siste, men til gjengjeld ser det ut til å vokse betydelig raskere andre steder i verden.

– Når vi snakker om finansene våre, bruker vi gjennomsnittstall, men dette er annerledes. Dette er den første gangen vi har nådd denne milepælen, og det er bare starten på å koble på hele verden, sier Zuckerberg.

 

We made this video to celebrate all you've done to help our community connect one billion people in a single day. It's an amazing milestone. I hope you enjoy.

Posted by Mark Zuckerberg on 27. august 2015

En bedre verden?

Zuckerberg fortsetter ved å fortelle at han er svært stolt av Facebook-miljøet, som i hans øyne står for å gi hver eneste person en stemme, promotere forståelse og inkludere alle i den moderne verdens muligheter.

– En mer åpen og sammenkoblet verden er en bedre verden. Den fører til sterkere forhold til de du elsker, en sterkere økonomi med flere muligheter og et sterkere samfunn som reflekterer alle verdiene våre, mener han.

Ikke alle er like begeistret for måten Facebook og andre sosiale medier fungerer på. Apple-sjefen Tim Cook sa for eksempel dette tidligere i år:

– Jeg snakker til dere fra Silicon Valley, hvor noen av de mest prominente og vellykkede selskapene har bygd opp virksomheten sin rundt å dysse brukerne til å være sløve om sin personlige informasjon. De grafser til seg alt de kan lære om deg, og prøver å tjene penger på det. Vi mener det er galt.

Facebook ser i alle fall bare ut til å bli viktigere og viktigere
– Facebook-vennene dine vil avgjøre om du får lån i banken »

(Kilde: Facebook)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen