Facebook har 50 millioner falske brukere

Teknofil Facebook har 50 millioner falske brukere

Facebook har 50 millioner falske brukere

Mellom 5 og 6 prosent av brukermassen er fiktive kontoer.

Facebook har rundt 50 millioner falske profiler. Dette kommer frem i en kunngjøring som har blitt sluppet i forbindelse med den kommende børsnoteringen av det sosiale nettverket. Her kommer det frem at mellom 5 og 6 prosent av de 845 millioner brukerkontoene ikke tilhører virkelige personer.

Mange av de falske profilene kan dreie seg om at personer har flere enn én bruker på Facebook. Et vanlig problem med det sosiale nettverket er at det er vanskelig å skille mellom privatliv og arbeidsliv, og derfor velger mange å opprette flere profiler.

Det er derfor vanskelig å anslå nøyaktig hvor mange "ekte" brukere Facebook har, men nettsiden opplyser selv at de har 432 millioner aktive brukere i måneden.

100 milliarder dollar

I USA er det påkrevd at selskaper som skal børsnoteres gir opplysninger om mulige risikofaktorer til Securities and Exchange Commission (SEC). Falske profiler er nettopp en av flere slike faktorer som blir nevnt i kunngjøringen. En annen risiko er et patentoppgjør med Yahoo!, hvor Facebook er anklaget for å krenke 13 patenter.

Den nøyaktige datoen for børsnoteringen av Facebook er fremdeles hemmelig, men den er ventet å finne sted mellom april og juni i år. Det blir den største børsnoteringen av et Internett-selskap i USA noensinne.

Facebook forventer å sope inn 10 milliarder dollar på børsen, og selskapets verdi blir dermed på mellom 75 og 100 milliarder dollar.

(Kilde: ComON)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen