Facebook-hackeren får 11 000 dollar i belønning
Teknofil
(Bilde: Khalil/Teknofil.no)

Facebook-hackeren får 11 000 dollar i belønning

Men pengene kommer ikke fra Facebook.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i uken skrev vi om hackeren Khalil Shreateh som avslørte et stort sikkerhetshull i Facebook, men som ble ignorert av Facebooks sikkerhets-team. 

Vanligvis gir Facebook ut belønninger på minst 500 dollar til de som finner et sikkerhetshull, men siden Khalil presenterte oppdagelsen ved å poste på veggen til Facebook-sjefen Mark Zuckerberg, fikk han ikke pengene. 

Nå har imidlertid ivrige sikkerhetsentusiaster samlet sammen over 11 000 dollar som de vil donere til Shreateh. Innsamlingsaksjonen foregikk på GoFundMe, og Shreateh skal allerede ha blitt kontaktet av personene bak prosjektet. 

Vil sette fokus på sikkerhetsforskere

Ifølge The Verge er det Marc Maiffret som står bak innsamlingen. Han sier at han håper innsamlingsaksjonen blir lagt merke til av Facebook, for å sette lys på hvor viktig det er med sikkerhetsforskere. Han klager imidlertid ikke på Facebooks behandling av saken, og synes det bare bør være noe sikkerhetsforskere bør være klar over.

— Det å jobbe med teknologiselskaper kan være frutstrerende, men en sikkerhetsforsker på aldri glemme målet sitt: Å hjelpe hele Internett-samfunnet. 

Ikke bruk for mye tid på det sosiale nettverket:
Facebook gjør deg deprimert » 

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen