Facebook gjør bildene fire ganger større

Facebook gjør bildene fire ganger større

...men vil det få noen skjulte konsekvenser?

Nå kan du se bilder på Facebook i enda bedre oppløsning. Har du god nok oppløsning på skjermen din vil bildene bli opptil fire ganger større enn før. Huker du av boksen "høy kvalitet", så vil du kunne laste opp bilder i en størrelse på inntil 2048 x 2048 piksler, mot 960 x 960 piksler før.

I tillegg kan Chrome og Firefox-brukere få fullskjermsvisning av bildene, ved å trykke på en pil i høyre hjørne av bildet.

Her kan du se hvor mye maksoppløsningen på Facebook-bilder har økt. Foto: Facebook.
Her kan du se hvor mye maksoppløsningen på Facebook-bilder har økt. Foto: Facebook.

Mer stjeling av bilder?
Umiddelbart vil de fleste gi et anerkjennende nikk i retning Facebook-utviklerne for denne gesten. Men titter vi litt i glasskula, åpenbarer et potensielt problem seg: Et mulig scenario er at færre fotografer vil tørre å laste opp høyoppløselige bilder til promotering på Facebook, av frykt for bildetyveri.

Klåfingrede mennesker finnes, også på Facebook. Facebook huser verdens største fotobibliotek, og det er ikke utenkelig at i overkant promoteringsvillige fotografer eller kunder som vil ha et billig bilde i stua, kan foreta seg ting på kanten. Med 2048 x 2048 i oppløsning kan man få en grei størrelse på utskriften. Riktignok reduserer Facebook kvaliteten på bildene som lastes opp, men de har tatt grep, blant annet etter å ha forbedret sRGB-profilen sin som gjør at farger i bildene blir vist mer korrekt.

En løsning på dette kan være at fotografer unngår å laste opp høyoppløselig, eller legger inn vannmerker på bildene sine som tydeliggjør opphavsretten, og dermed gjør det mindre attraktivt for andre å stjele bildene.

Og nå har vi ikke engang tatt i betraktning at Facebook eier bildene dine i det øyeblikket du har lastet opp bildene dine. Vi er derfor spente på å høre hvordan Akams lesere tar imot Facebooks endringer på bildevisningen. Er det en forbedring, eller vil frykt for bildetyveri bli for stor til at dere vil vise fram bildene deres?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen