Facebook går til motangrep
Teknofil

Facebook går til motangrep

Yahoo! saksøkte Facebook på grunn av patentbrudd. Nå blir de selv saksøkt.

Patentstrider er vanlig i flere bransjer, ettersom selskapene ønsker å verne om sin intellektuelle eiendom. I forrige måned ble det kjent at Yahoo! ville gå til sak mot Facebook fordi de hevdet at den sosiale nettverkstjenesten hadde gjort seg skyldig i brudd på 10 av deres patenter.

- Facebooks komplette modell for et sosialt nettverk...bygger på Yahoo!s patenterte teknologi, hevder Yahoo!s advokater ifølge Comon.dk.

Yahoo! krevde at Facebook skulle kjøpe lisens på de patentene de har brukt, i likhet med andre selskaper, eller finne en annen måte å bygge opp tjenesten sin. Det er for øvrig snakk om veldig generelle patenter, som å "generere en strøm (feed) av historier personliggjort for medlemmer av et sosialt nettverk" og "merke (tagging) digitale medier".

Facebook går til motsøksmål

Nå har imidlertid Facebooks advokater kommet frem til at det er Yahoo! som har brutt deres patenter. 10 stykker, faktisk - det samme antall patenter som Yahoo! mente Facebook hadde brutt. Dette går blant annet på deling av Flickr-bilder, annonseplattform og selv Yahoo!s nettside.

– Samtidig som vi forsvarer egne patentkrav, gjør vi dette som et svar på Yahoo!s kortsynte beslutning om å angripe en av sine egne partnere og prioritere en rettstvist framfor innovasjon, sier Facebooks advokat, Ted Ullyot i en uttalelse, ifølge Digi.

Yahoo! har også kommet med et motsvar til at Facebook vil saksøke dem tilbake:

- Dette er intet annet enn et kynisk forsøk på å distrahere vekk fra deres svake forsvar. Som vi har gjort det klart fra starten av, er uautorisert bruk av vår patenterte teknologi uakseptabel og må håndteres riktig. Andre ledende selskaper lisensierer disse teknologiene, og Facebook må gjøre det samme eller endre måten de opererer på, heter det i en pressemelding fra Yahoo!.

Motsøksmålet fra Facebook passer nok Yahoo! ekstra dårlig ettersom det ryktes at de vil sparke 2.000 av sine 14.000 ansatte i løpet av påsken.

Les også: Yahoo! vil gjøre deg anonym på nettet

(Kilder: Comon.dk, Digi, AllThingsDigital)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen