- Facebook erstatter virkelige venner

- Facebook erstatter virkelige venner

NetComs trendpanel bekrefter at digital omgang med venner blir viktigere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av fem i NetComs trendpanel mener at sosiale medier noen ganger kan erstatte omgang med venner i den virkelige verden. Dette gir helt klart en indikasjon på hvor sentralt Facebook og Twitter har blitt for mange, men samtidig er det en bekreftelse på at nordmenn virkelig er i ferd med å endre sin sosiale omgang.

Det trenger ikke være bare negativt. Hver fjerde respondent hevder å bruke Facebook og andre sosiale medier til å berike sine sosiale liv i den virkelige verden. 33 prosent av de spurte oppgir at de bruker sosiale medier til å finne informasjon om andre i det sosiale nettverket.

Les også: 300 millioner bruker Facebook på mobilen

Flest Facebook-venner

Fire prosent av de som er med i NetComs trendpanel tilbringer hovedsaklig kun tid med nær familie. Ellers har 26 prosent sosial omgang med 1-3 venner, 38 prosent med 4-7 venner og 21 prosent med 8-11 venner. Kun seks prosent sier de omgås 20 eller flere venner i løpet av en måned.

På Facebook virker det som om de aller fleste har over 100 "venner". I noen kretser er det kanskje et statussymbol å ha så mange Facebook-venner som mulig, for kun fire prosent innrømmer at de kanskje kunne tenkt seg færre venner og kjente via sosiale medier. Fem prosent av de spurte bruker ikke Facebook.

En ting er å ha mange venner på Facebook eller følgere på Twitter, men når panelet blir spurt om hvor mye de får med seg av det som publiseres i "feeden" virker det som om mange av dem også bruker de sosiale mediene. 17 prosent sier de leser omtrent samtlige poster på sin Facebook, 16 prosent får med seg rundt 70 prosent og 21 prosent leser omtrent halvparten. Kun 7 prosent av de spurte har en Facebook-side som de sjelden sjekker.

For noen oppleves også den kraftige veksten i sosiale medier som overveldende. Åtte prosent sier at de noen ganger føler at de deler for mye informasjon om seg selv i sosiale medier.

Føler du at Facebook kan - til tider - erstatte sosial omgang med venner i den virkelige verden? Diskuter i forumet!

(Kilde: NetCom)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen