Facebook bygger senter for kunstig intelligens
(Bilde: Mopic/Shutterstock.com)

Facebook bygger senter for kunstig intelligens

Har ansatt en ledende AI-ekspert for å lede innsatsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Internettbaserte selskaper er avhengige av å forstå brukerne sine, og for tiden virker det som om smartere maskiner er en populær måte å øke forståelsen på. Nå er nemlig Facebook i gang med å bygge opp et eget «laboratorium» for å forske på hvordan de kan skape store fremskritt innen kunstig intelligens – også kjent som AI.

Dette kom frem da professor Yann LeCun ved New York University skrev på sin Facebook-side i går at han hadde takket ja til å bli direktør for dette senteret; samtidig som han vil bli værende i en deltidsjobb ved universitetet.

Jobber for smarte maskiner

LeCun er en sentral skikkelse i en ny bevegelse ved navn «Deep Learning», altså Dyp Læring, som skyter fart om dagen. Bevegelsen oppsto i den akademiske verden, og er nå på tur inn i dagliglivet til de fleste av oss, gjennom selskaper som nettopp Facebook.

Det er Wired.com som skriver om Dyp Læring, som baserer seg på å bygge maskiner og systemer som fungerer på samme måte som menneskehjernen gjør. Dette står i kontrast til hvordan man tradisjonelt har gjort ting, hvor datamaskiner i praksis har vært avanserte kalkulatorer som har tatt «snarveier» for å løse oppgaver man ellers måtte brukt ekte intelligens for å løse.

Ved å kapre professor LeCun og å opprette dette senteret, som vil ha fasiliteter i både New York, London og Menlo Park i Silicon Valley, følger altså Facebook hakk i hæl på aktører som Google, IBM og Nvidia – som alle har hver sin tilnærming til hvordan man kan lære datamaskiner å bli litt mer menneskelige.

Et annet spørsmål er hva slags prosessortype til vil benytte:
Nvidia bygger verdens største nettverk for AI med grafikkprosessorer »

(Kilde: Wired.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen