Facebook-brukere angrepet

Facebook-brukere ble ifølge nyhetsbyrået Reuters torsdag utsatt for angrep.

Det dreide seg om phishingforsøk for å prøve å stjele passordene til brukerne og for deretter å misbruke kontoene til å sende ut spam.

Angrepet skal ha blitt vellykket i en del tilfeller. Falske meldinger ble sendt til vennene til de misbrukte kontoene som ble oppfordret til å klikke på lenker som videresendte brukerne til skadelige nettsider.

Vennene ble deretter bedt om å logge seg på nytt, men denne gangen ble det brukt falsk innloggingside som så ekte ut i forhold til ekte Facebook-nettside. Dermed kunne angriperne få tak i passordet til vedkommende.

Ifølge en talsmann fra Facebook, Barry Schnitt, driver tjenesten nå og rydder opp etter angrepet, men det er uklart hvor mange kontoer som er blitt misbrukt. Angriperne brukte domener som 151.im, 121.im og 123.im, men Facebook skal nå ha slettet alle referanser til disse domenene.

Forholdsregler

Det er ikke først gangen Facebook og andre såkalte sosiale nettsteder angripes, og sikkert ikke den siste. Vi har tidligere skrevet om lignende tilfeller i denne og denne artikkelen.

Man kan generelt unngå å bli tatt i slike angrep ved å være skeptisk til e-postmeldinger som inneholder mystiske lenker, selv om meldingene tilsynelatende kommer fra Facebook-venner.

Ofte kan man på en enkel måte avsløre slike forsøk ved å se på adresselinjen i nettleseren dersom du eventuelt blir bett om å logge deg på Facebook på nytt – adressen vil da ikke ha noe med Facebook å gjøre dersom det dreier seg om en falsk side.

Det er også lurt å sørge for å bruke nyeste versjon av en nettleser, gjerne ved å aktivere automatisk oppdatering.

(Kilde: Reuters, Matt Singley)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen