Slik så det ut da man prøvde å logge inn igjen etter å ha blitt kastet ut av Facebook.
Slik så det ut da man prøvde å logge inn igjen etter å ha blitt kastet ut av Facebook.

Facebook-brukere ble kastet ut i går – skyldtes ikke hacking

I går ettermiddag ble tusenvis av Facebook-brukere logget av tjenesten uten noen forklaring. Da de prøvde å logge seg inn igjen ble de møtt med feilmeldinger, og forsøk på å gjenopprette passordene fungerte ikke. 

Feilen bekreftes nå av Facebook, som bare har en kort melding å formidle via deres norske PR-byrå: 

«Enkelte kan tidligere i dag midlertidig ha opplevd problemer med å logge inn på Facebook. Dette har siden blitt løst; vi beklager ubeleiligheten.»

Skapte uro

En rekke medier meldte om feilen i går da brukere tok til Twitter og andre sosiale medier for lufte sin frustrasjon. Brukere over hele Europa, India og noen i Nord-Amerika ble tilsynelatende rammet. Etter Facebooks mange problemer de siste årene, som Cambridge Analytica-skandalen og den enorme hacking-avsløringen, trodde mange brukere at tjenesten nok en gang hadde blitt angrepet. Det skal ikke være tilfelle.

Én journalist i Tek.no ble også rammet av feilen. Han ble logget ut av tjenesten, kunne ikke logge inn igjen, og sikkerhetskoden som var nødvendig for å bytte passord tok en halvtime før den ble sendt fra Facebook. Vanligvis tar det bare sekunder. 

Ukjent feil

Nøyaktig hva slags feil det var som førte til at tusenvis av brukere ble logget av vet vi ikke. Vi har kontaktet Facebook for å finne ut av det, men fortsatt ikke fått svar på denne henvendelsen. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen