Facebook bak rattet gjorde mor til drapskvinne
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/CBS Minnesota)

Facebook bak rattet gjorde mor til drapskvinne

Tre barn mistet livet på grunn av mobilbruken hennes.

En 34 år gammel kvinne fra Wisconsin i USA har blitt anklaget for bildrap, etter at politiet fant mobiltelefonen hennes på ulykkesstedet, skriver Cnet. Der fant de bevis for at kvinnen hadde skrevet meldinger på Facebook Messenger bak rattet, rett før hun og fire barn krasjet med en trailer i motgående kjørefelt.

Kvinnens 11 år gamle datter og to nieser på fem år døde i den tragiske ulykken. Hennes tre år gamle sønn – og kvinnen selv – overlevde. Nå risikerer hun inntil 10 år i fengsel for hvert av de tre bildrapene. 

Ulykken skjedde i desember 2013, men på grunn av snø tok det flere måneder før politiet fant mobiltelefonen til kvinnen på åstedet. Den avslørte at kvinnen hadde chattet med en mann på Facebook bare to minutter før ulykken ble rapportert inn. Ifølge etterforskerne skal Facebook-samtalen ha ført til at kvinnen mistet oppmerksomheten bak rattet, og at det var hovedårsaken til at hun krasjet.

Ingen sympati

Kvinnen må altså bære skylden for at hennes egen datter og to nieser mistet livet i bilulykken. Hun er ennå ikke dømt i saken, men politiet virker klar i sin dom. I politirapporten har de skrevet dette:

«[Kvinnen] burde vært klar over at det å kjøre bil mens hun chattet på Facebook Messenger, skapte en uforholdsmessig stor risiko for død eller alvorlig legemsbeskadigelse».

Meningsløse bildrap og ulykker som følge av mobilbruk, er dessverre noe som tilsynelatende skjer med jevne mellomrom. I fjor skrev vi om en annen kvinne i 30-årsalderen som krasjet og døde etter å ha lagt ut en selfie på Facebook mens hun kjørte.

I Norge risikerer du bøter på 1300 kroner dersom du som sjåfør rører mobiltelefonen din i fart. Unntaket er om du har montert handsfree, og skal svare på et innkommende anrop – eller legge på. Det synes kanskje noen er litt i strengeste laget, men selv en SMS bak rattet stjeler etter sigende 23 sekunder av oppmerksomheten din:

Så farlig er det å bruke mobilen i bilen »

(Kilde: Cnet, CBS Minnesota)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen