Guide

Fått ny mobil til jul?

 

Var du en av de heldige som fikk deg ny mobil til jul i år? Da må du sannsynligvis sette den opp med WAP og MMS. Det er nemlig langt fra alle telefoner som kommer med dette ferdig oppsatt, spesielt ikke hvis du har fått en telefon uten abonnement. Det kan også være at det nå er på tide å få fjernet operatørlåsen på den gamle telefonen din, slik at du kan bruke andre operatører enn den du bruker i dag. Vi viser deg hvordan du kommer i gang med både WAP-surfing og bildemelding på din splitter nye telefon, og hvordan du fjerner operatørlåsen på den gamle.

Kom i gang med MMS og WAP
Hvis du ikke har hatt kamera på mobilen din før, kan det være du nå har lyst til å sende bilder av julefeiringen til tanta di i Drøbak. Dette får du imidlertid ikke gjort uten MMS-oppsett til din telefon. Mobiltelefonen din må nemlig ha mer informasjon enn telefonnummeret for å vite hvor bildet ditt skal ta veien. Alle mobiloperatørene har forskjellige MMS-oppsett, og det er forskjellige innstillinger for hver telefon. Heldigvis har operatørene gjort det enkelt å sette opp MMS.

Skal du bruke nettleseren på telefonen din trenger du også et oppsett. Dette kan du bestille samtidig som du henter MMS-oppsettet. WAP-leseren på telefonen din setter deg i stand til å lese nyheter, sjekke været, finne ut hva som går på TV og laste ned ringetoner og bakgrunnsbilder, slik at du kan tilpasse telefonen til din egen smak og stil.

Her finner du WAP- og MMS-oppsett for din telefon .

Hvis du har fulgt anvisningene på disse nettsidene, skal telefonen din nå være klar til å sende MMS og kunne brukes til å surfe på nettet med. Hvis du aldri har brukt MMS før, er det mulig denne tjenesten må aktiveres på ditt abonnemenet. Får du det ikke til å fungere bør du ta kontakt med operatøren din, slik at de kan sjekke at alle innstillinger er rett.

Fjern den gamle låsen
Når du nå er i gang med din nye telefon, kan det være en idé å tenke over hva du vil gjøre med din gamle mobiltelefon. Kanskje du har en bestemor som kunne hatt glede av den, eller kanskje du vil ha en telefon i reserve. I begge tilfeller kan det være lurt å få den låst opp hvis den er operatørlåst. Det kan jo være at bestemor bruker en annen operatør, eller at du selv skifter operatør i fremtiden.

Hvis du har en gammel telefon som du har kjøpt med abonnement eller kontantkort, kan det være at denne er operatørlåst. Så lenge det er mer enn ett år siden du kjøpte den, er det helt gratis å få denne låsen fjernet. Det eneste du trenger er serienummeret, også kalt IMEI-nummeret, på telefonen. Dette står som regel under en strekkode på innsiden av telefonen din. Du kan også taste inn *#06# på telefonen, og få opp IMEI-koden i skjermen.

Både Netcom og Telenor, som begge selger låste telefoner, har en nettside hvor du enkelt og greit kan skrive inn telefonens IMEI-nummer og få ut låsekoden. IMEI-koden har 15 siffer, og ser vanligvis ut omtrent som dette eksempelet: 350589-04-456879-5. Når du taster inn koden, skal du kutte ut alle mellomrom og bindestreker og bare skrive de 15 sifrene. Her finner du opplåsning for Telenor og Netcom:

Her er det bare å følge anvisningene på skjermen for å låse opp telefonen. Hvis det ikke fungerer å låse opp telefonen på denne måten, og du er sikker på at den er utenfor bindingstiden, må du ringe operatørens kundeservice.

Du har nå forhåpentligvis en helt ny telefon som er klar for bilder og internett, og en ulåst telefon til bestemor. Nå er det bare å sette i gang å sende bildene du har tatt i jula og legge ved ønsker om en god jul.

Hvis dette er din første kameratelefon, kan det kanskje også være interessant å begynne med mobilblogging slik at hele slekta kan få se hvordan julefeiringa var hjemme hos deg. I guiden "Dagbøker er for pyser" viser vi deg hvordan du får bildene fra mobilen rett ut på nett. Hvis du fikk deg mobil med MP3-spiller, viser vi deg hvordan du kommer i gang med MP3 i guiden "MP3-mobil på 1-2-3".

Vi ønsker deg fortsatt god jul!

(Kilder: Netcom.no, Telenormobil.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen