Får ubegrenset ringetid

De fleste som har hatt abonnement en stund har opplevd følelsen av å få et slag i ansiktet når mobilregningen dumper ned i postkassen. Dette fører titt og ofte til at helgeplaner, såvel som diverse huslige innkjøp må kanseleres som følge av et mobilforbruk som kanskje har tatt litt overhånd.

Danske mobilbrukere får nå muligheten til å bli kvitt angsten for mobilregninger som svir mer enn forventet. Telia har nemlig annonsert en ny type abonnement, som baserer seg på fastpris-prinsippet.

Telia UnLtd ( Telia unlimited) er den første abonnementstypen av sitt slag, som tilbys i Norden. Ved å betale 400 danske kroner i måneden får mobilbrukerene tilnærmet ubegrenset med ringetid med det nye abonnementet.

De eneste kravene til abonnentene er at det ikke ringes for mer enn en time sammenhengende, samtidig som den totale ringetiden på hverdager ikke overstiger tre timer mellom klokken 08.00 og 16.00.På kvelder og i helgene er det ingen grenser utover samtalevarigheten på en time. Såvidt vi kan forstå er det uansett bare å legge på før det har gått en time, for så å ringe opp og fortsette samtalen der man slapp. Tilbudet gjelder for samtaler både til mobil og fasttelefon.

SMS-prisen er 20 øre per sendte melding, men ved å betale 100 danske kroner får man en UnLtd SMS-pakke som innebærer at også tekstmeldinger kan sendes i ubegrensede antall. Dermed kan man både ringe og sende så mange tekstmeldinger man orker for bare 500 danske kroner i måneden, noe som med dagens valuta tilsvarer 564 norske kroner.

For ytterligere 100 kroner får man ubegrenset med MMS-meldinger.

I skrivende stund har vi ikke lykkes i å få kontakt med verken kundeservice eller informasjonsansvarlige hos Telia vedrørende priser på GPRS, men artikkelen vil bli oppdatert dersom vi får tak i denne informasjonen i løpet av de neste dagene.

Oppdatert 22/6 - 04:
Robert Neimanas hos Telia oppgir at GPRS-prisen er 10 øre per Kb, altså 100 kroner per MB. Tjenester som mobil-TV og lignende vil altså kunne skape et kraftig utslag på den ellers så stabile regningen.

Nye abonnenter må forøvrig betale en engangsavgift på 99 danske kroner, en sum som burde være overkommelig for de aller fleste. Abonnementet har ingen bindingstid, men for å bytte operatør kreves det at man sier fra èn måned i forkant.

IT-avisen.no har snakket informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl, som sier at det ikke planlegges noe lignende tilbud i Norge med det første.

Heller ingen av de andre norske operatørene har annonsert planer om et fastpris-abonnement. Vi kan alltids håpe at det bare er et spørsmål om tid før også nordmenn kan unne seg noen ekstra timer med mobilsamtaler uten å bekymre seg for regningen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen