Får TV-lisens på mobiler

Alternativ tekst mangler
Nå blir det TV-lisens på danske mobiler.

Nå blir det deilig å være dansk i Norge. I alle fall for dansker som eier mobiltelefon. Danmark har nemlig vedtatt å gi TV-lisensen et videre omfang, slik at den nå også dekker mobiltelefoner og PC-er med internettilgang.

Dermed er mobiltelefonen nå avgiftsbelagt i Danmark. Dansker som ikke har TV, og heller velger å nyte sine daglige nyheter på mobilen må betale 2000 kroner i året. Og det spiller liten rolle om Holger Danske faktisk ser på TV-sendinger eller ikke.

Slipper å betale dobbelt
I likhet med TV-lisensen vi kjenner her hjemme, må du betale lisens for å eie utstyr som kan brukes til å se på TV-sendinger. Det skal imidlertid kun betales én lisens pr husstand, slik at de som betaler TV-lisens fra før slipper å betale dobbelt.

For at danske myndigheter skal kreve lisens, må enheten ha mulighet til å laste ned og vise levende bilder via internett. Datamaskiner må ha en internetthastighet på minst 256 kbps for at det skal kunne kreves lisens. Alle mobiltelefoner med 3G blir i praksis avgiftsbelagt.

Retter urett
Grunnen til at det nå innføres lisens på mobiler og PC-er, er at danske myndigheter mener det er urettferdig at personer som ser TV på utradisjonelle måter slipper lisens.

I fjor innførte Tyskland en lignende lisens på mobiltelefoner og datamaskiner. Det er også klart at NRK ønsker å innføre en slik lisens i Norge. Forslaget har imidlertid møtt motstand fra IT-bransjens organisasjon IKT-Norge.

(Kilder: VG.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen