Får telefonen til å tie der du vil

Hvis du sitter i kinosetet og ser en mandig krigsfilm er det lite som er mer irriterende enn å høre den nyeste Justin Timberlake-hiten fra lommen til sidemannen. Enda verre er det dersom lyden kommer fra din egen lomme.

Selvsagt går det an å slå av ringelyden manuelt, men for de mer distré av oss burde Series 60-programmet Smartprofile forhindre uønskede situasjoner.

Slår seg av der du vil
Smartprofile byr på mye av den samme funksjonaliteten som de normale profilinnstillingene i Series 60-telefoner. Du kan for eksempel stille inn telefonen til å slå av ringelyden fra 1200 til 1300. Det som er unikt med programmet er imidlertid muligheten til å slå av lyden etter hvor du befinner deg.

Hvis du for eksempel er på biblioteket, kan du stille inn telefonen til å tie i området du befinner deg, og lagre destinasjonen slik at den husker det til neste gang.

Helt nøyaktig er funksjonen riktignok ikke. Telefonen beregner nemlig "stillhetsområdene" ut i fra hvilken GSM-mast som er nærmest. Hvis du er i en storby der mastene står tett, vil du kunne avgrense rimelig små områder, mens du risikerer at telefonen ikke ringer i det hele tatt dersom du befinner deg på landsbygda, der det er langt færre master.

Kjører i bakgrunnen
En fordel med Smartprofile sammenlignet med mange andre Series 60-programmer er at det automatisk starter opp i bakgrunnen når du slår på telefonen. Du trenger altså ikke tenke på noe mer etter å ha installert programmet og lagret innstillingene dine.

Du kan prøve Smartprofile gratis i to uker. Dersom du bestemmer deg for å beholde det etter prøveperioden koster det $9,95, som tilsvarer rundt 60 norske kroner. Du finner programmet på My-Symbian.com.

(Kilder: Mobil.se, My-Symbian)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen