Får plass i kredittkortlomma?

Samsung ST60 - rimelig og lekkert.
Samsung ST60 - rimelig og lekkert.

I dag lanserte Samsung sine to små modeller ST60 og ST70. Dette er kameraer som er ca en centimeter lengre og 2mm høyere enn ett kredittkort. Tykkelsen er fortsatt noe større, men ca 1,6cm er ikke mye.

Som du forstår, er dette kameraer der størrelse og design er viktig. Likevel virker det ikke som Samsung har måttet kutte så mye på funksjonalitet. ST70 har 5x zoom med vidvinkel tilsvarende 27mm, videoopptak i 720p med lyd og mulighet for å zoome mens du filmer. Det har 14 megapiksler og 6,3cm (2,7 tommer) skjerm. Vekten er ikke oppgitt, men vi antar at den ligger rundt 120g.

ST60 har 4x zoom med vidvinkel tilsvarende 27,5mm og 12 megapiksler. Utover det, er de i all hovedsak identiske.

Det er selvfølgelig mulig at denne miniatyriseringen går på bekostning av bildekvaliteten, men vi har ingen indikasjoner på at det faktisk gjør det, annet enn at blenderen er noe mindre enn det vi er vant med – f/3.5 som største blender på ST70. En liten blender gjør at du må bruke høyere ISO-verdi ved lite lys, og dermed får mer støy på bildene dine.

Begge modellene blir tilgjengelige i mars, og veiledende pris blir 1700,- kroner for ST70 og 1300,- kroner for ST60. Det siste må regnes som et røverkjøp, og ser ut til å gi deg svært mye kamera for pengene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen