Får nettleser og video

Sony vil om kort tid lansere ny programvare til den halvt år gamle spillekonsollen sin, Playstation Portable (PSP). Oppgraderingen vil for alvor gjøre den populære enheten til noe mer enn en spilledings.

En av de største nyhetene er at PSP nå vil få en innebygd nettleser. Dermed kan man surfe på nettet med konsollen når man befinner seg i et trådløst nettverk. Nå skal det også være mulig å ta i bruk trådløse nett som bruker de mer avanserte formene for kryptering (WPA-PSK).

Om man har lyst til å dele filer med andre, kan man nå sende bilder over det trådløse nettverket. Det er dessverre ikke mulig å sende musikk eller videoklipp fra enheten.

PSP har lenge kunnet spille av video i MP4-format, men det er først nå at Sony har lagt til støtte for den svært lagringseffektive H.264-kodeken som bransjen har begynt å satse på. Dermed vil man kunne lagre mye lengre filmer og videoklipp i enhetens minne og på minnekort.

Det finnes allerede en rekke programmer som lar deg konvertere filmene dine til H.264-format, som Kinoma Producer og Elgato EyeTV. Apple skal også jobbe med en ny versjon av Quicktime med støtte for PSP.

Sony har også fått på plass støtte for å spiller filer i AAC-formatet som blant annet brukes av Apples musikkprogrammer. Men det er enda ikke mulig å spille kopibeskyttede filer fra iTunes Music Store, som per i dag kun kan spilles av på Apples egen iPod.

Stenger ute fanprogrammer
Det florerer med tredjeparts programmer for PSP, og egne nettlesere har for eksempel lenge vært mulig å laste ned. Denne undergrunnsutviklingen vil Sony nå sette en stopper for, og selskapet har i sin nye programvare blokkert all mulighet for å kjøre slike programmer.

Det er enda ikke klart når Sony vil legge ut den nye programvaren for nedlasting, men ryktene sier at 12. august er den mest sannsynlige datoen. Enheten vil selv laste ned den nye oppdateringen fra Sonys servere så snart den blir koblet til internett.

Om du nå har blitt enda mer ivrig på å anskaffe deg en PSP, er ikke muligheten langt unna. Sony har lovet en europeisk lansering av den populære spillekonsollen allerede 1. september.

(Kilder: Macworld, PSP World, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen