Får kjøpe Talkmore

Får kjøpe Talkmore

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Telenors kjøp av Talkmore er godkjent, og dermed overtar telegiganten selskapet så snart det er praktisk mulig.

- Telenor har ikke hatt fokus på lavprissegmentet, ved kjøp av Talkmore vil vi nå dundre inn for å kapre nye markedsandeler, sier Atle Lessum til Mobilen.no.

Mot mange
Oppkjøpet ble altså godkjent av Konkurransetilsynet på tross av mange og kraftige innvendinger. Senest i dag skrev Teleavisen at Post og Teletilsynet gikk mot et slikt oppkjøp, med begrunnelsen at det vil være negativ for konkurranse de neste to til tre årene.

De mener Telenor selv hevder kjøpet vil styrke selskapets posisjon i lavprissegmentet. Samtidig frykter de at en godkjennelse av oppkjøpet vil føre til at Telenor vil kjøpe opp andre tilbydere også.

Også aktører som Network Norway og MTU har bedt Konkurransetilsynet gripe inn mot oppkjøpet. Det har tydeligvis ikke gjort inntrykk på tilsynet, som nå har godkjent oppkjøpet.

- Konklusjonen fra Konkurransetilsynet er som vi hadde forventet, men er ikke desto mindre gledelig. Telenor har som uttalt ambisjon å delta i konkurransen også i det såkalte lavpris-segmentet, og vi er svært godt fornøyd med at vi gjennom dette oppkjøpet av Talkmore har sikret oss et selskap, en merkevare og ikke minst god kompetanse innen dette segmentet., sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør i Telenor.

Konkurrentene er derimot noe overrasket over konklusjonen til tilsynet.

- Vi er vant med steinhard konkurranse i dette segmentet, og er i så måte rolige til at Telenor overtar Talkmore. Jeg er overrasket over Konkurransetilsynet har gitt aksept, men antar at Post og Teletilsynet vil fortsette sitt arbeid med å ivareta sine direktiver, sier Thomas Sandaker, markedsdirektør i Onecall, til Mobilen.


Beholder navnet

Talkmore vil bli videreført som en egen merkevare, og selskapet fortsetter som en egen operativ enhet med samme markedsfokus som hittil. Samtlige Talkmore-ansatte vil få tilbud om videre arbeid i selskapet, skriver Telenor i en pressemelding.

Talkmores cirka 60.000 kunder fordeler seg i dag mellom mobilnettverkene til Telenor og Netcom.

- Disse vil gradvis bli flyttet over til Telenor. Hvor raskt dette vil skje er for tidlig i si noe om, men vi vil sørge for overgangen vil foregå så smidig som mulig, sier Lessum.

Telenor betaler 135 millioner kroner for Talkmore, som omsatte for 178 millioner kroner i 2006.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen