Får svi for dårlig Windows Phone-salg

Windows Phone 7 er milevis unna iOS og Android, og det får sjefen sjøl merke.

Microsoft-sjef Steve Ballmer er den 33. rikeste personen i verden med en formue på svimlende 14,5 milliarder dollar (85 milliarder kroner), skal vi tro Forbes, men øverst på lønnstigen blant toppledere er han definitivt ikke.

I år fikk han heller ikke full bonus, ifølge Reuters. Hovedårsakene er ifølge styret at salget av Windows Phone 7 har gått for trådt, samt at selskapet ikke har klart å gjøre sine operativsystem mer tilgjengelig på andre plattformer. Microsoft henger som kjent også etter Apple og Google når det gjelder nettbrett.

Underbetalt, sier du?

Ballmers relativt magre fastlønn ligger på "bare" 682.500 dollar i året - ganske nøyaktig 4 millioner kroner. Andre toppledere i store amerikanske selskaper får i snitt utbetalt rundt 93 millioner kroner i fastlønn.

Microsoft-sjefen har imidlertid muligheten til å oppnå en bonus på enten det samme som årslønnen eller det dobbelte, men bare hvis resultatene er på plass. Det er de ikke.

Ved utgangen av forrige regnskapsår, som for Microsoft ble avsluttet 30. juni, fikk Ballmer kun utbetalt en bonus på det samme beløpet som årslønnen - ikke det det dobbelte. Det samme skjedde i fjor. Med andre ord virker Microsoft-styret halvfornøyd med det selskapet har klart å oppnå under hans ledelse.

Likevel innrømmer styret at Ballmer er underbetalt.

For en riking som Ballmer betyr det kanskje ikke så mye om han får utbetalt 8 millioner kroner eller 12 millioner kroner, men det at han ikke har klart å nå målene som ville trigge full bonus for andre år på rad svir nok litt.

Les også: Ballmer misfornøyd med eget mobilsalg

(Kilder: Reuters, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen