Får kalle iPhone for iPhone

Cisco Systems og Apple har blitt enige om at Apple skal få kalle sin kommende mobiltelefon for iPhone. I en felles uttalelse heter det at selskapene har avgjort navnestriden utenfor rettsalen. Dermed blir det ikke noe av søksmålet Cisco anla mot Apple.

Hadde allerede navnet
Etter at Apple introduserte iPhone, ble det klart at Cisco allerede hadde hatt rettighetene til navnet i flere år. Rett før Apple slapp sin iPhone, kom Cisco med IP-telefoner under iPhone-navnet, trolig siden de hadde fått nyss om at Apple skulle slippe sin iPhone.

Apple-lanseringen ble derfor mat for Ciscos advokater, siden de mente at Apple hadde tatt i bruk navnet urettmessig.

Nå har de imidlertid kommet til enighet, og Apple får altså lov til å kalle mobiltelefonen sin for iPhone. Til gjengjeld må Apple sørge for at deres produkter fungerer med Ciscos forbruker-, sikkerhets-, og forretningsløsninger i tiden fremover. Nøyaktig hva dette innebærer er ikke kjent.

Andre står på døra
Selv om Apple har sluttet fred med Cisco er det fortsatt andre selskap som har høner å plukke med Apple. Quantum Research vurderer søksmål siden de mener iPhone inneholder deres skjermteknologi.

I tillegg ser det ut til at Apple ikke får bruke iPhone-navnet i Kanada, siden et annet selskap allerede eier varemerket der.

(Kilde: Techwhack.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen