Får Java som OS

LG vil vise verden at man ikke trenger Windows Mobile, Symbian eller Linux for å lage smarttelefoner, og annonserte nylig verdens første telefon med et 100 prosent Java-basert operativsystem.

LG har inngått et samarbeid med programvareselskapet SavaJe Technologies, som det neste året skal jobbe med å videreutvikle Java-plattformen for LGs telefoner. Flere store operatører har vist stor interesser for de kommende Java-telefonene, blant annet Orange og Vodafone.

Det har i mange år eksistert telefoner med støtte for mer eller mindre avanserte Java-programmer, men denne gangen skal samtlige telefonfunksjoner, inklusiv selve grensesnittet, være basert på teknologien.

Støtte for mange PC-programmer
Fordelene med en telefoner som har Java-plattform er mange. Blant annet vil disse være kompatible med en rekke programmer som til nå bare har vært mulig å kjøre på vanlige datamaskiner, på samme måte som Windows Mobile-telefoner kan bruke mange velkjente Windows-applikasjoner.

LG har ennå ikke annonsert når den første Java-telefonen vil komme på markedet, men har allerede vist frem en prototype av en ikke navngitt modell som kjører på denne plattformen. Det er dermed ikke helt usannsynlig at vi vil få se noe til disse telefonene allerede neste år.

(Kilder: Telecoms Korea, Digital Chosunilbo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen