Får Jamba-erstatning

Siden Jamba-reklamene begynte å rulle over TV-skjermer over hele verden for et par år siden, har det tyske selskapet mottat et himmelhøyt antall klager og en rekke søksmål fra forbrukere i flere land.

De aller fleste klagene har dreid seg om Jambas abonnement-tjeneste. Folk som har fått tilsendt en gratis ringetone fra Jamba har også ubevisst tegnet et abonnement hvor de får tilsendt rådyre SMS-er med linker til nye ringetoner. Frustrerte kunder har meldt om månedlige mobilregninger helt opp i nesten 500 kroner ekstra på grunn av tekstmeldingene fra Jamba.

Nå har den britiske teleklagenemnda bestemt at selskapet som er ansvarlig for distribueringen av Jambas Crazy Frog-ringetone, MBlox, må betale en bot på omtrent 500 000 kroner for å ikke ha opplyst godt nok om abonnementet kundene blir tegnet opp mot. I tillegg må selskapet betale erstatning til alle Jambakunder som ubevisst har tegnet ringetone-abonnement.

MBlox på sin side hevder at dommen er urettferdig og at skylda er feilplassert. I følge IT-avisen ble MBlox for øvrig også bøtelagt i april for å ha sendt sine kunder uønsket reklame via SMS.

(Kilde: IT-avisen, Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen