Får ikke velge TV-kanaler

Oslo (ANB-NTB): Medietilsynet har fire måneder på overtid endelig levert rapporten om enkeltkanaler som er laget på oppdrag fra Kultur- og kirkedepartementet.

I rapporten konkluderes det med at det ikke er anbefalt å innføre en regulering som pålegger distributører av enkeltkanaler å tilby TV-kanalene enkeltvis.

Fritt valg viktigst
En undersøkelse Forbrukerrådet gjennomførte i høst viser imidlertid at det er nettopp fritt valg av TV-kanaler som er viktigst for TV-seerne. Viljen til å betale for valgfriheten er også stor.

Medietilsynet er enig i prinsippet, men viser til en rekke forhold som taler mot å innføre en regulering for å oppnå valgfrihet. Medietilsynet peker dessuten på at samtlige distributører de har vært i kontakt med hevder at utviklingen uansett går i retning av et friere kanalvalg.

Ny vurdering?
– Et pålegg om å tilby fritt valg av kanaler medfører behov for nødvendige investeringer i tekniske og administrative løsninger. Dette forholdet kan sammen med mulig redusert distribusjon kan føre til færre fjernsynskanaler og høyere pris per kanal, fastslår Medietilsynet.

Medietilsynet understreker imidlertid at de kan foreta en ny vurdering av hvorvidt NTV oppfyller plikten i konsesjonsvilkåret om å tilby enkeltkanaler.

RiksTV synes ikke overraskende at Medietilsynets avgjørelse er riktig. 

- Medietilsynet konkluderer med det vi hele tiden har hevdet, nemlig at en regulering av denne bransjen ikke er nødvendig og heller ikke fordelaktig for forbrukerne. Vi deler medietilsynets konklusjon om at prisene vil øke og at flere gode nisjekanaler vil forsvinne hvis myndighetene griper inn med en regulering av tv-bransjen, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV i en pressemelding.

Hva synes du om Medietilsynets avgjørelse? Ta debatten i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen