Får ikke Office 2007-støtte

Alternativ tekst mangler

På nyåret kjører Microsoft ut den største oppgraderingen av Office-pakken på lenge: Office 2007. Dette er gode nyheter for de fleste, men ikke for de som bruker Windows Mobile 2003 SE eller eldre.

Eldre versjoner enn Windows Mobile 5.0 vil nemlig ikke få støtte for det nye filformatet som brukes av Office 2007, noe som kan by på en del problemer.

Office 2007 vil riktignok kunne stilles inn til å lagre dokumenter i eldre formater, som kan leses av de fleste Pocket Office-versjoner, så problemet kan løses dersom du passer på å ikke bruke det nyeste formatet.

Dersom du får et tekstdokument tilsendt til mobiltelefonen, er sjansen imidlertid stor for at avsenderen har lagret det i standardformatet for Office 2007, og du sitter dermed med en uleselig fil.

Går glipp av funksjoner
Du vil heller ikke få noen glede av de nye funksjonene som følger med Office 2007. For eksempel vil du ikke kunne redigere illustrasjoner som er laget med Smart Art, ettersom disse vil bli konvertert til vanlige bilder dersom du lagrer dokumentet i eldre format.

Windows Mobile 5.0 støtter i utgangspunktet heller ikke det nye formatet, men det skal komme en oppgradering omtrent samtidig som Office-pakken lanseres. Kommende versjoner av operativsystemet skal imidlertid ikke ha problemer med å verken åpne eller redigere Office 2007-dokumenter.

(Kilder: Brighthand, MS Mobiles)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen