TEST: Får i ulveklær
Test

Får i ulveklær

Testresultater

LG KG225

Positive ting Liten, billig
Negative ting Dårlig lydkvalitet, lyden faller bort under samtale, tekstmeldingsfunksjonen er mangelfull
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 1
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score :

Testresultater

LG KG225

Positive ting Liten, billig
Negative ting Dårlig lydkvalitet, lyden faller bort under samtale, tekstmeldingsfunksjonen er mangelfull
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 1
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score :
For selv om den glitrer, glitrer den aller mest med sitt fravær. Fravær av alt vi mener en mobiltelefon anno 2006 bør ha. Antakelig er den noe av det kjipeste og minst spennende vi har tatt i på flere år.

Billig
Vi begynner med det mest positive. KG225 er nemlig en billig mobiltelefon også når vi tar en titt på prislappen. Du får telefonen for under tusenlappen selv uten å binde deg til noe abonnement.

Dessverre er det for mange bedre alternativer til rundt tusenlappen til at vi lar oss begeistre. Modeller som Samsung X300, BenQ Siemens S68 og Nokia 6030 er alle i samme prisklasse, og modeller vi ville foretrukket foran KG225.

Kamera
Allikevel har KG225 en ting ingen av de andre nevnte modellene har – nemlig et kamera. Kameraet er av enkleste sorten, men duger til å ta MMS-bilder. Disse kan du naturligvis sende til alle venner og kjente som har telefoner som støtter bildemeldinger.

Skjermen på KG225 er liten og snuppete, og oppløsningen på 128x128 bildepunkter er med på å trekke ned helhetsinntrykket. Nok en gang tenker vi: ”billig!”.

Faller ut
Små skjermer er allikevel et av fellestrekkene til en del av de rimeligste mobiltelefonene. Det som ikke er fullt så vanlig er dårlig lydkvalitet under samtale.

Mobiltelefoner som ikke skal brukes verken som MP3-spiller, kamera eller multimedievidunder bør i alle fall ha god lydkvalitet i høysetet.

Nok en gang skuffer KG225 stort. Lydkvaliteten er ikke spesielt god, og vi opplever gang på gang at de vi snakker med ikke får med seg hva vi sier. ”Er du der? Nå faller du ut igjen!”, ”Hva sa du?”, ”Hvorfor er det så hakkete – har du dårlig dekning?” er spørsmål vi får til stadighet med KG225.

En mobiltelefon man ikke kan stole på? Nei takk!

Tast sakte!
Det siste viktige punktet vi tar for oss er KG225s evne til å formidle våre tanker og synspunkter i form av tekstmeldinger. Hører ikke folk hva vi sier kan vi alltids formidle det skriftlig.

Dessverre blir vi skuffet nok en gang. Enten er vi for kjappe til å taste tekstmeldinger, ellers er LG KG225 for treig.

Skriver vi en tekstmelding bestående av ti enkle ord i vårt vante tastetempo, er bare halvparten av ordene fullstendige og korrekt stavet. Overbevist om at det ikke er noe i veien med touchmetoden vi bruker i SMS må det altså være KG225 som ikke oppfatter alle tastetrykkene.

I tillegg kan du ikke endre ord du allerede har skrevet, men må slette hele ordet dersom du glemmer deg bort og skriver ”Kjem fra Lamme” i stedet fra ”Klem fra Janne”

Konklusjon
Det kommer neppe som noen overraskelse at LG KG225 ikke ender opp med toppscore. Den lave prislappen til tross byr KG225 på for mange skuffelser til at vi lar oss imponere. Ja, vi vil nesten gå så langt som å si at det er bedre å klare seg uten mobiltelefon enn å ha en som er upålitelig og treig.

Vi kan ikke komme på noen gode grunn til å kjøpe en LG KG225, med mindre du er på jakt etter den perfekte gaven til din erkefiende.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen