Får gratis iPod

Forelsening ved South Kent College
Forelesning ved South Kent College

Du sitter på en kjedelig forelesning og slåss med søvnen. Hvor fint hadde det ikke vært om du kunne laste ned forelesningen og høre på den senere? For studentene ved South Kent College i England er dette blitt hverdagen. Hver student får nemlig utdelt hver sin iPod Nano.

Målet med utdelingen er at studentene skal ha tilgang til forelesningene selv etter at undervisningen er slutt. Alle studenter som ønsker det kan laste ned forelesningene som podcast og høre på når de har tid og lyst.

Skolen har hittil brukt drøyt 300 000 kroner på iPod-innkjøp. Pengene ble tatt fra budsjettet til et byggeprosjekt ved skolen.

- Ser de langsiktige fordelene
- Først trodde folk jeg ga ut iPod-er for å lokke folk til skolen. Men nå ser mange de langsiktige fordelene, sier rektor ved skolen, Josh Coleman, til BBC.

Det er nemlig ikke så enkelt at du får en iPod samtidig med studiebeviset. For å være verdig gaven fra skolen, må du ha fullført et visst antall oppgaver og møte opp til samtlige forelesninger.

- Skandaløst sløseri
Men ikke alle er like fornøyde over rektor Colemans prioriteringer. Pressgruppen Campaign for Real Education, med styreleder Nick Seaton i spissen, mener det er galt å bestikke elevene, i tillegg til at den vanlige undervisningen mister sin verdi.

- La skolen beholde to eller tre iPod-er som de kan låne ut til skolens yngste studenter. Dette er et skandaløst sløseri med skattebetalernes penger, sier Seaton.

(Kilder: IT-avisen, BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen