Får en uke ekstra med gammel TV

Norges Televisjon er i god gang med å stenge det analoge bakkenettet for norske TV-tittere. Som kjent betyr det at du må kjøpe en digital dekoder eller satse på kabel eller satellitt for å ta inn TV. Den gamle løsningen med en enkel antenne holder ikke. Men i Sogn og Fjordane har nå TV-tittere fått en ekstra uke på seg før de må ta standpunkt til hvordan de vil ta inn TV fremover.

Les også: Alt om det digitale bakkenettet.

Utsatt en uke
Ifølge planen skulle egentlig det analoge bakkenettet i Sogn og Fjordane stenges samtidig med nettet i Møre og Romsdal, 28. oktober. Det er denne datoen vi i Teknofil har ført opp i våre oversikter. Vi ble derfor noe overrasket da NTV selv har ført opp at slukningen vil skje 4. november. Informasjonssjef hos NTV Jørgen Thaule kan derimot bekrefte at både Teknofil og NTV har rett.

- Det er vi som har gjort en endring her og flyttet stengningen en uke frem. Vi har flyttet stengningen på grunn av praktiske årsaker da det ble for mye å reise mellom Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal å stenge nettet samme dag, opplyser han til Teknofil.


Jørgen Thaule i NTV sier det blir mye kjøring om de skal stenge nettet i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal samme dag.

Dermed får innbyggere i Sogn og Fjordane en uke ekstra med analoge signaler før skjermen blir svart.

Tre til i år
NTV har så langt slukket det analoge nettet i syv av Norges nitten fylker. Innen ugangen av 2008 vil de stenge nettet i tre til hvorav Hordaland vil være først ut med stengning 30. september.

Fylkene i nord vil være de siste som får stengt sine analoge nett. Her er ikke stengningen planlagt før i november 2009.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen