Får egne skolemobiler

Alternativ tekst mangler

De fleste forbinder universitetstiden med større frihet enn tiden på grunnskolen. Men for noen studenter i USA, inkluderer denne universitetsfriheten en obligatorisk mobiltelefon med GPS-sporing.

Studentene ved Montclair State University i Cincinnati får nemlig utdelt en spesialmobil ved skolestart. Denne telefonen skal brukes så lenge de er studenter.

Mobiltelefonene brukes hovesdaklig til å opprettholde kommunikasjonen mellom skolen og elevene. Det betyr at telefonen er proppet med spesialtjenester for studentene, som oppdaterte timeplaner og mulighet for å kontakte lærerne og få svar på spørsmål når de måtte trenge det.

Men den mest oppsiktsvekkende delen er likevel muligheten for GPS-sporing. Når elevene har denne funksjonen påslått på telefonen sin, kan skolen til en hver tid se hvor de befinner seg på skolens område. I tillegg til den rent praktiske overvåkningen, kan sporingsmuligheten også gi økt sikkerhet. Studenter som føler seg truet kan nemlig aktivere en egen beskyttelsesfunksjon på mobiltelefonen.

- Har vent seg til det
- Jeg tror det var en del som ikke likte at de måtte ha en slik telefon, sier Ron Chicken, student ved Montclair, til magasinet Wired. - Mange trodde også at det bare var for å spore dem. Men nå har de fleste vent seg til det, sier studenten, som nå setter pris på systemet.

Hver student betaler $186, eller knappe 1200 kroner i semesteret for tjenesten. De som ønsker mer avanserte mobiltelefoner og tilgang til flere tjenester fra skolen, må betale mer.

USAs høyskoler og universiteter er stadig på jakt etter nye og mer effektive måter å kommunisere med studentene sine på. Mange har for eksempel gått bort fra vanlige telefonkontakter på internatene. I stedet tilbyr de egne mobiltelefoner til studentene.

Noen skoler har også snust på muligheten for å utstyre studentene med IP-telefoner, ettersom bredbåndstilknytningen blir stadig bedre. Men eksperter mener at det er meningsløst å prøve å styre studenter mot noe annet enn mobiltelefoner.

(Kilder: Wired)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen